Afbeelding

Burgemeester proost bij De Sterrenkijker

Onderwijs 147 keer gelezen
UDEN - Met knallende confettikanonnen werd maandag op De Sterrenkijker een muur gesloopt. Een op doek geschilderde muur, want de echte muur was al sinds de zomervakantie verdwenen, maar met de burgemeester op bezoek werd dat nog eens officieel overgedaan.

[image=297748]

“Waar die muur stond, hield onze school op”, vertelt directeur Hans van der Burg. De Sterrenkijker zat namelijk samen met Bedir in één gebouw, maar de islamitische school is verhuisd naar MuzeRijk. De lokalen Bedir kon de Sterrenkijker goed gebruiken en de noodlokalen op de speelplaats zijn inmiddels afgebroken.
Volop ruimte dus voor de 91 kinderen uit Uden, Veghel en omgeving naar de Sterrenkijker komen om er speciaal onderwijs te volgen. “Kinderen met gedragsproblemen die het leren in de weg staan”, legt de directeur uit. “Als kinderen merken ‘het lukt me niet’ gaan ze compenseren.”
Van die gedragsproblemen merkt de burgemeester niets als hij met de kinderen met een glaasje ‘champagne’ proost. Die rust is er niet omdat de burgemeester er is, weet Hans van der Burg. “Het is in veel gevallen een moeilijk besluit, je kinderen naar het speciaal onderwijs. Ouders verwachten hier weleens allerlei onrust die er nou juist niet is. De meeste ouders zijn onder de indruk van de rust die er is.”

Begrenzen
Dat heeft volgens de directeur te maken met de aansturing van de kinderen. “Als kinderen zichzelf niet kunnen begrenzen en sturen, dan vinden wij met elkaar dat ze er recht op hebben dat volwassenen dat doen, zeker in de periode dat ze opgevoed worden. Het is voor kinderen best wennen om hier te komen. Aan de andere kant, het gaat niet meer heel de dag mis, dat vinden ze echt heerlijk.”

[image=297747]

[image=297749]

[image=297750]

[image=297751]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant