Afbeelding

Udense Uitdaging bemiddelt op maat

Zakelijk 82 keer gelezen
UDEN - Ontmoeting en verbinding leggen tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Dat is het doel van de nieuwe stichting De Udense Uitdaging. Onder toeziend oog van notaris Lodewijk Vinks heeft het bestuur van de Udense Uitdaging de officiële statuten getekend. Met de nieuwe stichting wil het bedrijfsleven een bijdrage leveren aan het oplossen van knelpunten en vraagstukken van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen.

[image=298454]

Saskia Verbossen van Verbossen Assurantiën, Erik Jansen van Rabobank Uden-Veghel en Frank Peters van HLB van Daal & Partners zijn de bestuursleden van de net opgerichte Uitdaging die al in vele plaatsen succesvol actief is.
De stichting wordt ondersteund door het Oranje Fonds en de gemeente Uden.
De missie van de Udense Uitdaging is maatschappelijk betrokken ondernemen bevorderen bij het Udense bedrijfsleven door verbindingen tot stand te brengen tussen de lokale bedrijven en organisaties en zo de kloof tussen beide te verkleinen. Het gaat hier om uitwisseling van kennis, kunde, ervaring, spullen, materialen en diensten. Het kan dus echt van alles zijn behalve geld, want geld geven is nadrukkelijk uitgesloten. Contact tussen mensen uit verschillende werelden met verschillende netwerken, kan tot verrassende resultaten leiden. Partijen die normaal niet zo snel met elkaar in gesprek raken, kunnen toch iets voor elkaar betekenen. Dat is de overtuiging van de initiatiefnemers van de Udense Uitdaging.

Discrepantie
In Uden zijn er al vele sociale initiatieven, goede doelen en projecten. Toch blijven er nog vele kansen onbenut. Oorzaak hiervoor is de discrepantie tussen vraag en aanbod. Maatschappelijke instanties en bedrijfsleven weten elkaar vaak niet te vinden, of komen steeds bij dezelfde ondernemers aan voor hulp. Saskia: “Dit willen wij verbreden door gebruik te maken van de netwerken van de deelnemers aan de Uitdaging. Op deze manier worden niet alleen de grote ondernemers benaderd maar ook het kleine MKB en de ZZP’ers. Zij hebben vaak veel te bieden, willen ook hun bijdrage leven aan een betrokken maatschappij, maar worden niet altijd gevonden. Een praktisch voorbeeld van zo’n verbinding is een bedrijf dat na een verhuizing diverse spullen over heeft en deze schenkt aan de Uitdaging. Die geeft daar een goede bestemming aan."
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de website door De Winter media groep en vinden de voorbereidingen plaats om in april operationeel te zijn en de officiële start te laten plaatsvinden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant