Afbeelding

Kinderjury in de bibliotheken

Kunst en cultuur 44 keer gelezen
UDEN - De Nederlandse Kinderjury is weer van start gegaan. Tot en met woensdag 13 mei 2015 kunnen kinderen weer hun stem laten horen. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen meedoen en hun favoriete boeken kiezen. Het gaat hierbij om boeken die in 2014 voor het eerst zijn uitgegeven.

De kinderjury start dit jaar officieel op 4 maart en duurt t/m 13 mei. In Uden, Volkel en Odiliapeel kan vanaf 1 februari iedereen van 6 tot en met 12 jaar in de bibliotheek een juryrapport komen halen om deel te nemen aan de kinderjury.
De deelnemers lezen 5 boeken uit de kast met kinderjuryboeken. Van elk gelezen boek vullen zij in hun juryrapport in wat zij ervan vinden. Na elk gelezen boek krijgen de kinderen een stempel. Wanneer de kinderen 5 boeken gelezen hebben, maken zij een top 5. Deze vullen zij in op het juryrapport.
Als dit juryrapport vóór 13 mei ingeleverd wordt in de bibliotheek, krijgen de deelnemers een aardigheidje plús een uitnodiging voor de afsluitingsmiddag. Op deze afsluitingsmiddag maken zij met het ingeleverde juryrapport bovendien kans op een leuke prijs. De boeken die meedoen aan de kinderjury van 2015 zijn allemaal geschreven in 2014. Ze hebben in de bibliotheek een Kinderjury etiket gekregen en ze staan bij elkaar in de speciale kinderjury-kast.
Kinderen die mee willen doen kunnen voor meer informatie terecht in de bibliotheek van Uden, Volkel of Odiliapeel of op www.bibliotheekuden.nl

[image=301259]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant