Afbeelding

Autobedrijf Hermans viert 50-jarig bestaan

Zakelijk 58 keer gelezen
UDEN - “Het is fijn als je van je hobby je beroep kunt maken”, zo begint Herman Hermans (78) over zijn autobedrijf. Het was niet makkelijk, voegt hij er direct aan toe, maar zijn hart lag en ligt nog steeds bij de auto’s. Autobedrijf Hermans aan de Volkelse Jochem de Wildstraat viert zondag 1 maart het 50-jarig bestaan met een open dag.

[image=302248]

“Nadat ik de vele benodigde diploma’s had behaald, begon ik in 1965 thuis in de garage mijn eigen autobedrijf”, vertelt Herman Hermans. “Dag en nacht werken en klaar staan voor de klanten. Alles aanpakken wat ook maar iets met autotechniek te maken had.”
Na drie jaar werd er een pand aan de Antoniusstraat verbouwd tot een compleet autobedrijf. Herman werd officieel Toyota dealer. Jaarlijks steeg de omzet en hij bleef dealer tot 1975. Maar om gezondheidsredenen zag hij zich genoodzaakt om het bedrijf met het dealerschap over te dragen. In afgeslankte vorm ging Herman door aan de Jochem de Wildstraat. Als Toyota specialist samen met zoon Willie. De vraag over de meest favoriete auto beantwoorden ze beide in koor: “Toyota natuurlijk!”
Herman is trots op het bedrijf, dat in het afgelopen jaar intern geheel verbouwd is. In de showroom staat de eerste Toyota van Nederland, ook bijna 50 jaar oud, naast de jongste broer van Toyota de Lexus NX300H van 2015. En verder veel mooie occasions, omgeven door vitrinekasten vol met duizenden miniatuur Toyota’s. Over liefde voor het vak gesproken.
De werkplaats is voorzien van de modernste apparatuur, ook om het meest moderne onderhoud mogelijk te maken. De autotechniek verandert immers met de dag. Het is zaak om bij te blijven, weten vader en zoon: “Autotechniek is voor ons een constante uitdaging en vergt ook regelmatig bijscholing. Het blijft leuk om problemen te lijf te gaan en je in een storing vast te bijten!”.
De relatie met de klanten staat centraal bij alles: “Een goede klantrelatie is gebaseerd op vertrouwen. Dat begint bij transparantie en dat bevestig je met continue goed werk te leveren in combinatie met een eerlijke prijs, met gebruik van originele onderdelen en geen zogenaamde onderhoudspakketten. Dus eerlijk werk voor een eerlijke prijs”. Een positieve mond tot mond reclame en een stabiel bedrijf zijn het logische gevolg. Dat geldt overigens ook voor het onderhouden en repareren van alle merken auto’s. Een bedrijf, waar de service niet ophoudt na een reparatie of aankoop van een auto.
Een echt familiebedrijf met als kernwoord: kwaliteit. Bescheiden mensen en harde werkers, bij wie ook in deze tijd voor de klant nog steeds het Brabantse kopje koffie klaar staat. Al deze jaren is de familie Hermans zich zelf gebleven in de trouw aan de auto en de klant.

Zondag 1 maart is er open dag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom voor een gezellig drankje en een lekker hapje.

[image=302249]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant