Afbeelding

Slim Verbouwen: volop kansen duurzaam wonen

Zakelijk 19 keer gelezen
UDEN - Samen met inwoners en ondernemers streven naar een duurzame woningvoorraad. Die boodschap kwam maandagavond 23 februari duidelijk naar voren in Markant Uden. De informatiemarkt Slim Verbouwen van Rabobank Uden Veghel trok veel belangstellenden.

[image=302253]

Via verhelderende workshops en gericht advies van adviseurs, installateurs en aannemers, kregen woningbezitters nuttige tips. Oplossingen die helpen bij de verduurzaming van de eigen woning. Slim Verbouwen bood alle informatie onder één dak. Van slimme energiebesparende mogelijkheden tot het realiseren van een energieneutrale woning.

Investeren
Roy van de Kamp uit Uden, was een van de geïnteresseerde bezoekers. “Mijn woning op Uden-Zuid werd vijf jaar geleden opgeleverd. Sindsdien zoek ik naar kansen om mijn woning te verduurzamen. Zo heb ik zonnepanelen laten plaatsen. Dit biedt me niet alleen meer wooncomfort, maar is ook goed voor het milieu. Op de informatiemarkt ontdekte ik nog meer mogelijkheden om mijn woning te verduurzamen. Dat had ik niet verwacht. Zoals een warmtewisselaar die de restwarmte van de mechanische ventilatie gebruikt om tapwater te verwarmen. Voor mij is duurzaamheid een investering in jezelf die zich terugverdient.”

Enthousiasme
Pim Wijnakker was een van de enthousiaste standhouders op de informatiemarkt. Hij kan zich helemaal vinden in deze duurzaamheidsgedachte. “Is het niet vreemd dat een gemiddeld gezin 30% van het leidingwater letterlijk door het toilet spoelt? Daarom ontwikkelde ik een simpele en betaalbare manier om drinkwater te besparen: het regenwatertoilet. Via een eenvoudige constructie gebruik je regenwater om het toilet door te spoelen. Met leidingwater als back-up. En je kunt het systeem zelfs aansluiten op je wasmachine. Zo bespaar je nog meer drinkwater. Het regenwatertoilet wordt nu getest door Kiwa. We hopen binnen een jaar met de productie te starten. Deze informatiemarkt biedt me een mooi podium om mijn idee over duurzaamheid te delen, samen met de bezoekers.”

Wie meer wil weten over duurzaam verbouwen en de financieringsmogelijkheden, kan voor meer informatie terecht bij de adviseurs van Rabobank Uden Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant