Afbeelding

Lezing over ‘Het geheim van Dresden’

Kunst en cultuur 29 keer gelezen
UDEN - Kunsthistorica Marie Christine Walraven geeft woensdag 11 maart om 20.00 uur in de bliotheek Uden een inleiding op de tentoonstelling “De glorie van Dresden-van Rembrandt tot Canaletto”. Van 13 december 2014 tot 26 april 2015 is in Het Groninger Museum deze tentoonstelling te zien. Kaarten kosten 5 euro voor bibliotheekleden en anders 7 euro.
[image=302855]

De tentoonstelling De Glorie van Dresden - Van Rembrandt tot Canaletto toont een ruime keuze uit de wereldberoemde collectie van de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden.
Het vertelt het verhaal van de rijke cultuur in Saksen in de achttiende eeuw onder August de Sterke en zijn zoon August III Beiden waren behalve Keurvorst van Saksen ook Koning van Polen. Zij zagen het belang van een hoogstaand cultureel leven voor de bloei en welvaart van Saksen. Daarom verzamelden zij een enorme hoeveelheid kunst; een kunstverzameling die tot de belangrijkste in Europa zou gaan behoren. Ook nodigden zij vooraanstaande buitenlandse kunstenaars uit om in Dresden te komen werken.
In De Glorie van Dresden worden meesterwerken getoond van onder anderen Rembrandt, Velasquez, Titiaan en Canaletto, die in de betreffende periode werden verzameld, samen met schilderijen die toen in Dresden onder invloed van de beroemde buitenlandse voorbeelden werden gemaakt.

Marie Christine Walraven
Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Nu heeft zij reeds een jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij De Muzelinck in Oss . Zij heeft, zoals zij zelf zegt: "letterlijk het mooiste vak ter wereld".
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant