Afbeelding

Uitslag provinciale verkiezingen Brabant niet verrassend

Column 224 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Vetkrijt zijn net M&M’s, alle kleuren smaken hetzelfde. Een boemerang is eigenlijk niets meer dan een stok voor luie mensen. En grootouders zijn net schaamharen, je mist ze toch als ze er ineens niet meer zijn. Zo kom ik iedere week wel tot een bijzonder inzicht. Meestal krijg ik zo’n brainwave als ik nog in bed lig. Zoals nu het geval is.

Ik slaap vandaag uit want ik moest gisteren naar het ziekenhuis. Ik ga daar regelmatig heen. Om de twee jaar om precies te zijn. Dan loop ik het stemhokje binnen en kleur ik met een potlood het bovenste hokje van een nieuwe partij rood. Ik gebruik mijn stem als startkapitaal. De uitslag weet ik dan ook al. De landelijke regeringspartijen gaan verliezen, waarvan de één zelfs dramatisch. En mijn stem zie ik nooit meer terug. Er is eigenlijk niks spannends aan. De verkiezingsuitslag is even verrassend als dat er weer ‘s geen treinen rijden van Oss naar Den Bosch, hé, weer een vals factuurtje gevonden bij vleesverwerker Selten, en haha wéér een auto die een huis binnenrijdt, nou in Schijndel. Sufkonten!

En zo kom ik hier in bed zowaar weer tot een helder inzicht: In het provinciale bestuur stappen kan blijkbaar geen kwaad, maar als ik leider van een politieke partij zou zijn, dan zou ik echt nooit of te nimmer in het kabinet willen. Daarna verlies je namelijk geheid de verkiezingen, hoe veel je ook loopt te flyeren en hoeveel zwaaisjaals of rozen je ook weggeeft. Je wordt steevast slachtoffer van eerder behaald succes. En dat komt vaker voor. Kijk naar Selten of Ajax. Of neem mijn neef Niko, vroeger een hele goede ruiter maar laatst struikelde hij en kwam hij onder de kast met al zijn bekers en medailles terecht. Die kon dus ook naar Bernhoven, maar niet om te stemmen.

Ik lig nog even na te genieten van mijn opmerkelijke beschouwing. Ik denk dat ik nog even een dutje ga doen. Ik heb het nou wel verdiend. Wist je trouwens dat de mens het enige dier op aarde is dat gaat slapen als het nog helemaal geen slaap heeft en opstaat als het eigenlijk nog uren door zou kunnen snurken? Hé, weer een!

Een wel beschouwd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant