Afbeelding

TTV Uden houdt fietsclinic op 11 april

Sport 31 keer gelezen
UDEN - Toer en Trim Vereniging (TTV) Uden start op zaterdag 11 april met Start to Cycle. Deze fietsclinic is bedoeld voor iedereen die net begonnen is of wil beginnen met het toerfietsen op een wielrenfiets. Deze fietsclinic wordt mede ondersteund door onze clubsponsors, Rijwielzaak Mart & Wilma Verstegen en Auto Airco Station Uden.

[image=287543]

In zes weken tijd worden de belangrijkste zaken rondom het toerfietsen uitgelegd en we fietsen iedere week ook in groepsverband een stuk in de groenrijke omgeving.
Start to Cycle vindt plaats op 6 ochtenden, de eerste ochtend vangt aan om 09.00 uur bij fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen in de Loopkantstraat te Uden. Beschik jezelf nog niet over een wielrenfiets of fietskleding, dan is bruikleen van fiets en/of kleding bespreekbaar. Start to Cycle is bedoeld voor jongens, meisjes, dames en heren.

Clinic
In de clinic wordt ingegaan op zaken zoals remmen, schakelen, fietsafstelling, houding, kleding, het rijden in een groep en eten en drinken. De focus ligt op het fietsen zelf. Iedere week gaan we in groepsverband, onder begeleiding van ervaren toerfietsers, ook een tocht fietsen, waarmee we op plaatsen in en rondom Uden komen die velen nog niet kennen. De tochten zijn in het begin nog relatief kort maar worden over de weken langer zodat we in 6 weken tijd een basisconditie opbouwen om op de laatste clinicochtend een tocht van ongeveer 70 kilometer kunnen fietsen. Na Start to Cycle kan er ingestroomd worden in een van de verschillende groepen van Toer en Trim Vereniging Uden.
Maaike, één van de jongere deelnemers van vorig jaar aan Start to Cycle, legt uit: "Vorig jaar deed ik mee met de clinic met een positieve ervaring. Door middel van deze clinic heb ik veel geleerd over het fietsen en het fietsen in een groep. Dit jaar ga ik deelnemen aan Alpe D'HuZes."

Informatie
De kosten voor deelname aan Start to Cycle zijn 20,00 euro. Voor dit bedrag zijn fiets, kleding en fietstoebehoren verzekerd tegen schade van een mogelijke val tijdens Start to Cycle. Wie na afloop van Start to Cycle besluit om lid te worden van TTV Uden, krijgt een korting van 10 euro op het lidmaatschapsgeld van TTV Uden.
Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.ttvuden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant