Afbeelding

Turnster Rosa Zwaans (11) zet topprestatie neer

Sport 58 keer gelezen
TILBURG/VOLKEL | In Tilburg mochten vorige week zes turnsters van V&K aan de kwartfinale tweede divisie deelnemen. In sporthal T-kwadraat streden de meisjes op hoog niveau. Een prestatie van formaat werd geleverd door de 11-jarige Rosa Zwaans uit Volkel. Van alle turnsters mocht alleen zij het hoogste podium betreden.

Pleun vd Heuvel en Rosa Zwaans turnden goede sprongen en een prima rekoefening. Op balk en vloer liet Pleun echter te veel punten liggen om zich nog te kunnen kwalificeren. Rosa turnde stabiel en werd op balk en vloer zelfs eerste. Uiteindelijk bleek dat Rosa het goud allround had verdiend.

[image=304523]

Overige deelnemers
Madelon van Helvoort turnde deze dag vooral goed op rek en sprong. Op vloer en balk liet ze belangrijke punten liggen. Ze wordt met een totaal van 43.075 uiteindelijk 21ste. Juul Smits turnde in een pittige categorie. Na een perfecte wedstrijd, met slechts één ‘val’ van de balk, bleek dat ze met een 17de plaats enkele tienden tekort kwam voor kwalificatie. Lizzy van Harskamp eindigde als negentiende.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant