Afbeelding

Business Event Uden 2015 in woord en beeld

Zakelijk 233 keer gelezen
UDEN/VOLKEL - Met het zeer succesvolle Cirque des Affaires, twee jaar geleden in de circustent van Herman Renz, legde de organisatie van het business event in Uden de lat voor een volgende editie hoog. De verwachtingen waren zaterdag dan ook hoog gespannen voor Secret Mission. Twee jaar geleden beloofde stichtingsvoorzitter Han Gootzen dat het succes in 2015 overtroffen zou worden. ‘Creativiteit is er in Uden genoeg, dus dat komt wel goed!’ meldde hij toen. En… de organisatie hield woord.

Door Philip van den Brand

[image=304540]

De sky was zaterdagavond the limit op Vliegbasis Volkel waar de gasten, inclusief de winnaars van de Ondernemerspluimen, van de ene verbazing in de andere vielen. Een strenge toegangscontrole bij de hoofdpoort, door overigens vriendelijke ogende militairen, imposante pantservoertuigen en jeeps met gewapende soldaten. De entree beloofde zaterdagavond al veel goeds voor de geheime missie waarvoor zo’n 650 gasten naar de vliegbasis waren gekomen. Een enorme hangar was in drie ruimtes verdeeld en ingericht tot feestzaal waar menig partylocatie jaloers op zou zijn. Na de ontvangst werd het gezelschap naar de middelste zaal gedirigeerd waar de Koninklijke Luchtmachtkapel, onder leiding van Jasper Staps, het hoge niveau van de avond muzikaal mede invulling gaf. Soliste Michelle van der Aa zong de sterren van de hemel. Licht, geluid, programma en presentatie door de charmante Charlotte Labee. Zelfs een noodrantsoen onder de stoel. Aan alles was gedacht. De entourage was top. Niets was aan het toeval overgelaten.

Verbinding
‘Het lijkt wel alsof je in een film zit!’. ‘Overdonderend’. ‘Zwaar onder de indruk’ en ‘wat een feest!’ Zo maar een greep uit de enthousiaste reacties die tijdens de avond al te horen waren. Stichting Business Events Uden pakte uit en kon dat ook doen dankzij de ruimhartige medewerking van Vliegbasis Volkel. “Ik ben trots, maar ook wel verbaasd”, meldde gastheer André Steur. “Enkele dagen geleden stonden hier nog F16’s, met allemaal jongens en meiden daar omheen. En moet je nu eens kijken. Wat hier is gebeurd is representatief voor de goede relatie van de vliegbasis met de omgeving. Zoals zo vaak hebben we het sámen voor elkaar gekregen”, aldus de commandant. De eerste fysieke pluim van de avond ging naar zijn voorganger kolonel Peter Tankink. De inmiddels afgezwaaide commandant van Vliegbasis Volkel legde mede de basis voor deze editie van het business event. Onder filmmuziek van James Bond werd Tankink in een fraaie BMW over de witte loper binnengereden. Hij legde in zijn korte toespraak de verbinding van de basis met het Udense bedrijfsleven. “Daar spiegelen we ons als vliegbasis - en we zijn tenslotte toch een van de grootste werkgevers in de regio - graag aan, aan ondernemend Uden. Ondernemerschap is ook ons niet vreemd.” Han Gootzen dankte Tankink voor zijn inzet in de vier jaar dat hij commandant was van de vliegbasis. Voor zijn verbindende rol kreeg hij een Ondernemerspluim uitgereikt.

‘Gewoon een boer’
Vervolgens was het de beurt aan drie ondernemingen uit Volkel, Odiliapeel en Uden om een kunstwerk en de erkenning in ontvangst te nemen. Drie ondernemingen die volgens Gootzen ‘het onmogelijke mogelijk maken’ en hebben bewezen dat ‘the sky the limit’ is. De broers Jan, Mario en Rini van Boxtel van Van Boxtel Volkel reageerden uitgelaten toen ze via de enorme led-schermen vernamen dat zij een Ondernemerspluim mochten ontvangen. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is sowieso al fantastisch om hier te zijn”, aldus de trotse broers die hun sterke familieband als groot goed koesteren. Wethouder Thijs Vonk reikte de Ondernemerspluim uit aan Ronnie Braks uit Odiliapeel. Braks heeft meerdere bedrijven in de rundvee- en varkenshouderij en stallenbouw. “Of ik een ondernemer ben?”, vroeg hij zich hardop af. “Ik ben vooral een boer. Ik zie gewoon kansen en die pak ik”, aldus Braks bescheiden. De directie van Wiltec Uden, Bart Zegers en Hans Dominicus, betrokken in hun dankwoord expliciet hun 260 medewerkers. “Eigenlijk zouden die hier moeten staan. Zij maken tenslotte ons bedrijf”, aldus het tweetal voordat Erik Jansen, directievoorzitter van de Rabobank Uden Veghel hen de Udense Ondernemerspluim overhandigde. Jansen zegde overigens toe over twee jaar weer als hoofdsponsor bij het Business Event Uden betrokken te willen worden. “Verbinden is iets wat wij als bank graag doen. Die rol pakken we ook graag binnen de Udense gemeenschap en het bedrijfsleven op.”
Na het officiële gedeelte lokten de klanken van Meow!, de DJ’s Layla Teunissen en Daphne Rovers, de stijlvol geklede gasten naar de derde partyruimte. Ook hier was aan sfeer weer geen gebrek en ging het feest nog tot in de late uurtje door. De voetjes konden met behulp van de formatie Bouba Dioup van de vloer en er kon naar hartenlust worden ‘genetwerkt’.
En de laatste pluim? Die gaat dus zeker naar het bestuur van Stichting Business Events Uden. Benieuwd wat ze over twee jaar in petto hebben. Geen uitdaging blijkt voor deze organisatie te groot.

Klik hier voor meer foto's van het Business Event. (foto's Ad van de Graaf en Anouscha Hendriks)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant