Afbeelding

Huurverhoging Area pakt lager uit

Wonen 66 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - Dit jaar is de huurverhoging bij Area voor iedereen lager dan vorig jaar.

[image=304823]

Voor een grote groep mensen is de verhoging beperkt tot 1% en voor sommige zit er zelfs huurverlaging in. Dat stelt directeur Jan van Vucht: “We zagen dat mensen met lage inkomens en hoge huren in de problemen komen en daar gaan we wat aan doen. Voor deze groep is de verhoging beperkt tot 1%. Het gaat dan over 1.720 huishoudens. Mensen met een inkomen lager dan 34.000 euro in een woning met een huur hoger dan 700 euro mogen
contact met ons opnemen of ze in aanmerking komen voor een huurverlaging. Voor de mensen met een inkomen tot 43.000 euro is de huurverhoging 2,5%.”
“Voor 2.500 huishoudens is de huurverhoging minder dan een tientje per maand. Voor 3.700 andere huishoudens zit de huurverhoging tussen tien en vijftien euro per maand. De huurverhoging voor de hogere inkomens (> €43.000) is 5%. En de bewoners in de vrije sector (dure) woningen betalen een verhoging van 3%. De inkomensafhankelijke huurverhoging heeft als doel het scheefwonen tegen te gaan. Dit blijkt te werken: het aantal zogenaamde scheefwoners is met 350 huishoudens verminderd.”
Wanneer bewoners willen reageren, dan kan dat via janvanvucht@areawonen.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant