Afbeelding

Tara Klop beste op VMBO Timmerwedstrijd

Onderwijs 244 keer gelezen
UDEN - De VMBO Timmerwedstrijd 2015 werd donderdag en vrijdag gehouden
in ’s -Hertogenbosch. De acht deelnemende VMBO scholen stuurden elk twee van hun beste vierdejaars timmerleerlingen. Daarnaast was er ook een metselwedstrijd die op dezelfde manier georganiseerd was. Voor het Udens College namen Tara Klop en Marnick Schel deel aan de timmerwedstrijd en Ryan v.d. Ven aan de metselwedstrijd.


[image=304855]

De leerlingen hadden de zware taak om binnen twee dagen een pittig werkstuk te maken. Voor de timmerlieden een bloementrap en voor de metsellieden een muur met decoratie en een schuin aflopende rollaag. De timmerlieden werden individueel beoordeeld op: het maken van een uitslag, aftekenen, maken van verschillende verbindingen, het verlijmen, schroeven en het afwerken.
De metsellieden werden beoordeeld op maatvoering, netheid en afwerking.
“Namens onze school wist Tara Klop een fantastische prestatie neer te zetten door met overmacht, ze behaalde 259 van de 260 te behalen punten, de eerste plaats binnen te slepen. Het was voor het eerst dat een meisje deelnam aan deze wedstrijd, en dan meteen dit als resultaat: fantastisch. Marnick haalde een uitstekende 5de plaats binnen. Daarnaast wisten Tara en Marnick samen ook nog eens de eerste prijs te behalen als best presterende team van één VMBO school. Bij het metselen moest Ryan het opnemen tegen leerlingen die al 2 jaar op de metselopleiding zitten, terwijl Ryan nu een half jaar één dag per week metselles krijgt. Ondanks dat haalde hij een prima 4de plaats binnen, ook een prestatie van formaat!”
Bij de prijsuitreiking kreeg Tara de beker en kregen alle leerlingen gereedschap voor de geleverde prestaties uitgereikt. “Wij zijn als Udens College heel erg trots op deze prestatie van de leerlingen en van de timmerafdeling. De ondersteuning door de timmerafdeling voor deze leerlingen is enorm, dus een woord van dank is zeker op zijn plaats”, aldus de afdeling BBBK van het Udens College.

[image=304854]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant