Afbeelding

Wat te doen met glas en lood op Visioterrein?

Kunst en cultuur 105 keer gelezen
GRAVE | In de Commissie Ruimte van de gemeenteraad Grave is deze week opnieuw aandacht gevraagd voor de glas in loodramen in de gebouwen op het Visioterrein in Grave (eerder gebouwd voor visueel beperkte mensen). Nu de gemeente Grave het terrein in principe heeft aangekocht zal sloop van de gebouwen gaan plaatsvinden. Maar wat te doen met het glas in lood op het terrein?

Door Annelies Graafsma

[image=301023]

Momenteel wordt nog gewacht op de uitkomsten van een bodemonderzoek. Rob Bannink (VVD) wil aandacht voor de mogelijkheid van behoud van historische elementen, zoals dat van de glas in loodramen en vraagt hoe het ervoor staat. Portefeuillehouder burgemeester Lex Roolvink: "Er is een gigantische hoop glas, zoveel dat het Graafs museum dit niet aankan. We hebben ook geen rekening gehouden met de asbesthoudende materialen die er bij de glas in loodramen gebruikt zijn. Wat kunnen we er mee doen? Elementen die van belang zijn voor het Graafs Museum zullen we zeker nader beschouwen."
Nel Schuts (Keerpunt 2010) adviseert Roolvink een modus te zoeken met het Graafs Museum en brengt de mogelijkheid van samenwerking met het Vlakglas museum in Ravenstein in.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant