Afbeelding

Udense raadsleden beginnen samen adviesbedrijf

Zakelijk 128 keer gelezen
UDEN - De Udense raadsleden Frank Kersten (D66) en John Timmers (CDA) gaan een samenwerking aan binnen het bedrijf MV2 adviseurs. Dit bedrijf gaat zich richten op advisering van gemeenten en andere organisaties in maatschappelijk vastgoed.

[image=267340]

Frank Kersten: “Maatschappelijk vastgoed gaat iedereen aan. Onderwijs, sport en cultuureducatie zijn vitale onderdelen van onze samenleving. Zij zijn gezond voor het lichaam, verrijken de geest en bevorderen de creativiteit. Kortom, zij geven kleur aan het leven. Maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, buurthuizen, sporthallen en mfa’s accommoderen dit alles. In een tijd van bezuinigen en krimp van de bevolking staan gemeenten voor de enorme uitdaging de kwaliteit van de sociale structuur optimaal in stand te houden tegen zo laag mogelijke kosten. Een sociale structuur die tegemoet komt aan de wensen van de burger. Dit vraagt om inzicht in het eigen vastgoed. Wij gaan ons met al onze kennis en ervaring inzetten om gemeenten en andere eigenaren van maatschappelijk vastgoed te ondersteunen in het optimaliseren van een liefst zo duurzaam mogelijke vastgoedportefeuille. Tevens richten wij ons op het proces om te komen tot een professionele vastgoedorganisatie.”

[image=134725]

John Timmers: “Vaak zijn er in organisaties zogenoemde ‘quick wins’ te behalen. Kostenbesparingen die snel doorgevoerd kunnen worden of maatregelen die de opbrengst doen stijgen. Lopende contracten, gebruiksvoorwaarden en huurbeleid zijn daarbij van belang. Ook hier zullen we ons op richten. Vaak is het maatschappelijk vastgoedbeleid nog te versnipperd over verschillende afdelingen. Integraal inzicht in de vastgoedportefeuille is vereist om doordacht beslissingen te kunnen nemen. Beslissingen die betrekking hebben op investeren in nieuwbouw en renovatie en in welk vastgoed af te stoten. Een professionele vastgoedorganisatie geconcentreerd op één punt in de organisatie biedt daarbij grote voordelen. Beheer van het maatschappelijk vastgoed is een ander item waar we naar zullen kijken. Hoe kunnen we het beheer op een efficiënte wijze regelen naar tevredenheid en inspraak van alle gebruikers. Een beheerorganisatie die bevorderlijk is voor de samenwerking op technisch en inhoudelijk vlak.”
Beide heren benadrukken nog eens dat waar het uiteindelijk om gaat is dat economisch rendement en maatschappelijk rendement met elkaar in balans zijn. Vestigingsplaats van MV2 adviseurs is de Velmolenweg in Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant