Afbeelding

Sleuteluitreiking appartementen MuzeRijk

Wonen 258 keer gelezen
UDEN - Het ontmoetingsplein MuzeRijk in de Bitswijk in Uden nadert zijn voltooiing. Een jaar na de oplevering van het multifunctionele wijkgebouw volgt nu ook de oplevering van het naastgelegen appartementencomplex. Vanaf maandag 13 april nemen de nieuwe bewoners de sleutel van hun woning in ontvangst.

[image=305433]

Het complex bestaat uit 48 appartementen, waarvan 36 appartementen een huurprijs hebben die ruim onder de huurtoeslaggrens valt. Een groot gedeelte van de bewoners is afkomstig uit de Bitswijk. Het oorspronkelijk idee van de wooncorporatie om ouderen bewoners binnen de eigen wijk te laten doorstromen naar een gelijkvloerse woning is hiermee geslaagd. Jan van Vucht, directeur-bestuurder Area is tevreden: “Het is mooi om te zien dat deze mensen in hun vertrouwde woonomgeving kunnen blijven wonen op een centrale en levendige plek. Hun eengezinswoningen komen nu weer beschikbaar voor nieuwe bewoners en gezinnen. Bij het actuele aanbod kom je hierdoor de komende tijd diverse woningen uit de Bitswijk tegen.”
Het complex heeft een gemêleerde bewonerssamenstelling gekregen. Naast senioren nemen ook 12 cliënten van Dichterbij hun intrek en zijn er vier partnerwoningen verhuurd via Brabant Zorg. Een mooi harmonisch geheel. Aan de bewoners is gevraagd om na te denken over een mooie naam voor het nieuwe appartementencomplex.

[image=305432]

[image=305431]

[image=305434]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant