Afbeelding

Beveiligingsbeelden centrum Uden zichtbaar op internet

Politiek 107 keer gelezen
UDEN | Een camera van de gemeente is te vinden op Google, zo meldt Frank Kersten van D66. “De camera is onbeveiligd en de beelden zijn dus voor iedereen zichtbaar.” De partij roept het college ter verantwoording: “Welke maatregelen gaat uw college treffen om toegang tot beveiligingsbeelden te beperken en de privacy van inwoners in de toekomst beter te waarborgen?”

[image=305537]

D66 legt geen taboe op inzet van beveiligingscamera’s, vertelt Frank Kersten. “Maar privacy en effectiviteit moeten wel gewaarborgd zijn. Daarom is de portefeuillehouder op 6 april door ons hierover geïnformeerd. Aanvankelijk leek er adequaat gehandeld te zijn, door de camera bij de uitgang van de oranjepassage buiten werking te stellen. Na een aantal dagen offline te zijn geweest zijn de camerabeelden nu echter wederom toegankelijk voor iedereen.”
Tot op heden heeft D66 geen inhoudelijke reactie mogen ontvangen. “Het is volgens D66 van belang dat, waar camera’s nodig zijn, maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat onbevoegden kennis kunnen nemen van de beelden. Die maatregelen bieden dan tevens bescherming tegen manipulatie, wijziging of vernietiging.”
De D66 fractie vraagt zich ook af of er onderzoek is gedaan naar de doeltreffendheid van de bestaande beveiligingscamera’s in de gemeente. “Zo nee, is het college bereid een evaluatie naar de bestaande beveiligingscamera’s te doen?”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant