Afbeelding

Vechtpartij filmpje Osse scholieren zorgt voor ophef

Column 98 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=13574]

Mijn ontbijt bestond afgelopen woensdag uit vloeibare chocopasta, zo warm was het ineens. Uit onze kraan kwam blauwalg en aan de voordeur bedelden twee kamelen om een glaasje water. Alle terrassen zaten in een mum van tijd bomvol. Nee, als het zo warm blijft, dan valt onze economie binnen enkele weken terug naar het niveau Centraal Afrika. Wat een hitte! Als Noach zo´n week had gehad dan had-ie zijn geld niet aan een boot maar aan een zwembad besteed.

En het snikhete weer had niet enkel leuke gevolgen. Waardoor denk je dat vier leerlingen van het Osse Maaslandcollege op het onzalige idee kwamen om zomaar een leerling van een andere school in elkaar te tremmen. Gelukkig hield een leraar het hoofd wél koel en werd de aangevallen leerling in bescherming genomen. Samen met de schoolleiding hoop ik ook dat het deze dagen snel afkoelt. Over krap twee weken sta ik namelijk twee dagen in het Udense theater Markant maar als het boven de twintig graden blijft, dan speel ik mijn prettig gestoorde show TOF enkel voor mijn technicus Bart. En die kent mijn grappen al.

In onze regio loopt ook bij de theaters de temperatuur op. De in 1845 beloofde verbouwing van de schouwburg in Cuijk is eindelijk voltooid, - groot feest dus - terwijl in Veghel duidelijk moet worden hoeveel het nieuwe theater aan de Noordkade zal kosten. En dan zijn ze er nog niet want zonder horeca en eigen zaalverhuur zal de exploitatie van die Nieuwe Blauwe (Rooie?) Kei de gemeenschap veel meer dan een miljoen per jaar gaan kosten, vraag dat maar aan de gemeenteraad van Uden. Nee, de eerste wethouder van Cultuur van Meierijstad gaat daar zeker over struikelen, let maar op. Bij de Osss Lievekamp vertrekt de succesvolle directeur Hilda Vliegenthart richting Etten Leur alwaar de schouwburgzaal zo leeg is als de hoofden van die vier Osse leerlingen samen. En als klap op de vuurpijl gaat de directeur van Markant, Maarten Prinssen, van zijn hobby zijn vak maken. Hij begint namelijk een kroeg in de Sint Jansstraat met de naam ‘Mijnheer Prinssen’. Hij moet daar dus altijd aanwezig zijn, maar Maarten kennende is dat geen straf. En met dit weer komt zijn terras wel vol.
Een lekker koel weekendje gewenst door

Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant