Afbeelding

MIK onderzoekt continuïteit cultuureducatie

Kunst en cultuur 143 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - MIK verzorgt momementeel cultuureducatie in Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Vught en Uden. “Naar volle tevredenheid blijkens ook een recent klanttevredenheidsonderzoek onder alle cursisten, waarbij de organisatie met een ruime 7 en de inhoud van de cursussen zelfs met een 8 werd gewaardeerd."

[image=201755]

Momenteel onderzoekt de stichting wat de mogelijkheden zijn om ook ná de zomer de cultuureducatie in het werkgebied van MIK te kunnen continueren. “Hoewel diverse partijen zinspelen op een faillissement per 1 juli onderzoekt MIK niet alleen een doorstart na een eventueel faillissement, maar blijft ook een doorstart buiten faillissement tot de mogelijkheden behoren.”
Bij dit onderzoeksproces hanteert MIK een drietal uitgangspunten. “Er wordt gestreefd naar het zo veel mogelijk behouden van cultuureducatie voor de maatschappij. Ook is bij de besluitvorming cruciaal dat er zo min mogelijk schade en hinder mag zijn voor alle betrokkenen, waaronder uiteraard de huidige cursisten en klanten van MIK. Daarnaast staat voor MIK het creëren en behouden van werkaanbod centraal.”
Een aantal gemeenten had al aangegeven MIK in nieuwe vorm ook ná de zomer als partij te zien op het gebied van cultuureducatie. “Op sommige plaatsen wordt momenteel nagedacht over alternatieven in samenwerking met andere lokale organisaties en instellingen. Deze kunnen wat MIK betreft meegenomen worden in alle opties, waarbij het totale belang en bovengenoemde uitgangspunten centraal staan. Ook de provincie en andere samenwerkingspartners hebben eerder al hun vertrouwen uitgesproken in de nieuwe vorm die MIK voor ogen heeft. Dat behelst een kleine projectorganisatie die aangevuld wordt met een flexibele schil van z.z.p.’ers, die kan bestaan uit onder meer docenten van MIK die voorheen in vaste dienst waren”, aldus MIK.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant