Afbeelding

'Stil Verdriet' over ongewenste kinderloosheid

Kunst en cultuur 74 keer gelezen
UDEN - Fotografe Dorris Duurland uit Uden exposeert van 25 april t/m 7 juni in La Petite Galerie, Kloosterstraat 16 in Megen. Het thema van de foto’s is “Stil Verdriet”, portretten en foto-essays over ongewenste kinderloosheid. Dorris wil dit onderwerp onder de aandacht brengen.

[image=305917]

“Als je ongewenst kinderloos bent, ziet de buitenwereld daar niets van. Het zijn gewone mensen, net als ieder ander. In sociale contacten stuiten ongewenst kinderloze koppels vaak op veel onbegrip, omdat simpelweg het verdriet onderschat wordt. Mensen begrijpen niet hoe gevoelig het onderwerp ligt, negeren het of komen ongevraagd met allerlei opmerkingen en adviezen aanzetten. Daarom praten ongewenst kinderloze stellen vaak niet over hun intense verdriet. Ze dragen het in eenzaamheid en stilte."
"Ik mijn ogen is ongewenste kinderloosheid nog veel te veel een onbekend en onderschat probleem. Er rust een taboe op, mensen praten er niet over. Daarom wil ik aandacht voor dit probleem. Als ik met mijn fotografie de oplettende kijker maar even stil kan laten staan bij het stille verdriet van ongewenste kinderloze mensen, is mijn doel bereikt. Want een pas op de plaats kan al voor meer begrip en aandacht zorgen”.

La Petite Galerie is op zaterdag en elke eerste zondag van de maand geopend van 12.00 tot 16.00 uur. www.lapetitegalerie.nl, http://www.dorrisduurland.nl

[image=305919]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant