Afbeelding

Bijeenkomst VVD-Leefbaar Uden over zorg

Politiek 57 keer gelezen
UDEN - Raadslid Annemarie van Asseldonk van VVD-Leefbaar Uden heeft maandag in het gemeentehuis van Uden een bijeenkomst gehouden over de eerste ervaringen met de transities Jeugd en WMO.

[image=305941]

Van Asseldonk heeft sinds haar aantreden als raadslid voor VVD-Leefbaar Uden een Denktank Zorg in het leven geroepen. Eén keer per zes weken komen acht zorgprofessionals bij elkaar om te praten over beleidsstukken en vragen die uit het veld komen. Met de Denktank ontstond het idee om, nu de transities Jeugd en WMO een aantal maanden lopen, van meerdere zorgverleners uit de praktijk te horen hoe het nu daadwerkelijk gaat met die transities.
Maandag waren er 28 mensen aanwezig. Dit waren voornamelijk zorgverleners uit Uden. Verder schoven ook een aantal wethouders, ambtenaren en raadsleden van VVD-leefbaar Uden aan. Aan de hand van vooraf opgestelde vragen werd het gesprek aangegaan in werkgroepen. “De aanwezigen concludeerden dat er veel goed gaat voor wat betreft de transities in Uden. Zo is het basisteam jeugd erg voortvarend en pragmatisch in aanpak en weet het de samenwerking met de andere zorgverleners goed te vinden. De groep jongeren tussen 18 en 23 jaar zal de komende tijd nog extra aandacht behoeven. Die dreigt soms knel te komen tussen verschillende wetten en regelgevingen. Zo bleek ook dat er nog extra aandacht nodig is voor een goede verbinding tussen de scholen en de verschillende instanties”, aldus Van Asseldonk. Zij zal al de verkregen informatie gebruiken om als raadslid de transities nauwlettend mee te volgen en een vinger aan de pols te houden.

[image=305942]

[image=305943]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant