Afbeelding

Drie heerlijke voetbaldagen basisschool

Onderwijs 24 keer gelezen
UDEN - De Stichting Schoolsport Uden heeft op drie woensdagmiddagen in de maand april de leerlingen van de bovenbouwgroepen van de basisscholen uit Uden en omgeving getrakteerd op een spetterend potje voetbal. In totaal namen zo’n 1000 leerlingen deel aan dit sportieve evenement, dat qua omvang tot de grootste schoolvoetbaltoernooien van Brabant behoort.

[image=173084]

Kinderen uit de hoogste groepen van basisscholen uit Uden, Volkel, Odiliapeel, Nistelrode, Boekel en Zeeland streden op sportieve wijze om de hoogste eer voor hun school. Dat voetbal niet alleen in is onder jongens, bleek de tweede woensdagmiddag. Toen stonden er maar liefst 425 meiden, verdeeld over 42 teams, klaar om een balletje te trappen. Voor velen stond de gezelligheid voorop, maar er liepen ook heel wat talentjes rond in diverse teams. Het enthousiasme van de meiden was enorm, evenals de sportiviteit. Als men een tegenstandster eens per ongeluk raakte, informeerde de meeste meiden eerst bezorgd hoe het met het “slachtoffer” gesteld was, voordat de wedstrijd werd voortgezet. Het meidentoernooi kende een verrassende winnaar: De Springplank uit Uden.

Jongens
Een week daarvoor was het de beurt aan de jongens A-teams. Deze speelden in elftallen op hele velden. Maar liefst 16 scholen schreven zich in en streden die middag op het scherpst van de snede om de tite : Udens kampioen 2015. Na een aantal spannende wedstrijden bleven er vier teams over, die uit gingen maken wie er kampioen zou gaan worden; ’t Mulderke uit Uden slaagde er tenslotte in om de eerste prijs in de wacht te slepen
De laatste woensdag was het tenslotte de beurt aan de jongens B-teams. Deze speelden in zeventallen op een half speelveld. Maar liefst 35 teams meldden zich aan en deden hun uiterste best zo hoog mogelijk te eindigen. Ook in deze categorie wist een team van basisschool 't Mulderke aan het langste eind te trekken.

Dankwoord
In totaal werden er die drie woensdagen zo’n 200 wedstrijden gespeeld op de velden van voetbalvereniging UDI’19. De Stichting Schoolsport Uden dankt alle begeleiders/sters, alle scheidsrechters, de EHBO-ers, het clubhuispersoneel en de materiaalmensen van UDI’19, voor hun medewerking. "Zonder al deze mensen is het voor de Stichting Schoolsport Uden onmogelijk zoiets groots voor de basisschooljeugd te organiseren. De Stichting vindt sportief bezig zijn voor deze kinderen uitermate belangrijk en kijkt daarom alweer uit naar de volgende evenementen op de agenda."

Programma
Op de eerste plaats is daar natuurlijk de welbekende Udense Avondvierdaagse, waaraan 3000 leerlingen van Udense basisscholen deel gaan nemen. Vanaf dinsdag 16 juni zal Uden weer vier avonden gevuld worden met wandelende kinderen. Op donderdag 11 juni tenslotte organiseert de Stichting haar Schoolsportolympiade voor de leerlingen van de groepen 7 van de Udense, Volkelse en Peelse basisscholen.

[image=173082]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant