Afbeelding

CDA Tweede Kamerlid Mona Keijzer naar Uden

Politiek 55 keer gelezen
UDEN - "Het CDA stelt vast dat de transformatie van de jeugdzorg verre van vlekkeloos verloopt. Er zijn nog veel vragen. Maar ook onduidelijkheid en frustratie over de huidige regelgeving, de rompslomp en vrees voor de toekomst. CDA Uden heeft vele, vaak schrijnende verhalen, gehoord en vind dat er een signaal afgegeven moet worden richting Den Haag. Daarom is Tweede Kamerlid Mona Keijzer gevraagd het gesprek aan te gaan over de transitie. De avond is op maandag 11 mei en begint om 19.30 uur in MuzeRijk in Uden.

[image=304915]

Keijzer is namens het CDA woordvoerder langdurige zorg (AWBZ), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), jeugdzorg, medische ethiek, emancipatie en cultuur.
Per 1 januari is de Transitie Jeugdzorg een feit. Kortweg houdt deze transitie in dat sindsdien alle gemeenten in Nederland zelf de AWBZ- (jeugd) hulp voor onze kinderen regelen en daarbij staat eigen kracht voorop. Deze transitie mag op papier dan wel een feit zijn, maar is de transformatie Jeugdzorg, het anders gaan denken, kijken en de uitvoering ervan, dat ook? Deze vraag stelde het CDA Uden zichzelf.
CDA Uden heeft de afgelopen maanden daarom diverse gesprekken gevoerd met directe betrokkenen. Ouders met kinderen die een PGB hebben of een Zorg in Natura indicatie. Maar ook zorgverleners zoals orthopedagogische hulpverleners, GGZ, Centrum Jeugd en Gezin, MEE en niet te vergeten, de mantelzorgers. Uiteraard zijn ook betrokkenen uit het onderwijsveld: schoolbesturen en interne begeleiders gesproken. Want ook zij hebben, naast deze transitie jeugdzorg en de gehele transformatie erna ook nog eens te maken met de komst van het passend onderwijs. Immers kinderen die gebruik maken van AWBZ-zorg hebben ook vaak behoefte aan extra ondersteuning op school. Centrale vraag in de gesprekken was de ervaring en beleving van de betrokken rondom de transitie en hoe die verloopt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant