Afbeelding

Bomvolle zaal geniet van Royal Rhapsody

Kunst en cultuur 8 keer gelezen
ZEELAND - Bijna driehonderd toeschouwers genoten zaterdag in het Witte Huis in Zeeland van de muzikale hoogstandjes van harmonie Zeelandia en zanggroep The Rare Vocals tijdens galaconcert Royal Rhapsody van Muziekvereniging Zeelandia. Het concert was helemaal uitverkocht.

[image=306314]

De avond stond voor een groot deel in het teken van muziek van Queen. Ook voerde de harmonie een aantal muziekwerken uit met een bijzonder verhaal, voorgelezen door presentator Ben van de Walle. Zonder zang, maar met solisten uit het orkest, zoals het betoverende duet van baritonisten Kees van de Berg en Cees van Gerwen. Daarna was het de beurt aan burgemeester Marnix Bakermans die de gedecoreerden in het zonnetje zette. Na de pauze passeerden maar liefst achttien Queen-song de revue, waarbij de harmonie werd ondersteund door de Rare Vocals. De groep zong daarnaast enkele nummers a capella, wat een magische sfeer opleverde. De avond werd een aaneenschakeling van hoogtepunten, een feest van herkenning met klassiekers als 'Radio gaga', 'Who wants to live forever' en 'We will rock you'.
Het galaconcert werd in stijl besloten met 'We are the champions’. Volgend jaar op 26 april volgt een vierde editie van het inmiddels traditionele Royal concert.

[image=306316]

[image=306315]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant