Afbeelding

Hof van Zelland opent op 1 mei

Zakelijk 41 keer gelezen
ZEELAND - Laten zien, proeven en ervaren dat verantwoord en eerlijk eten niet alleen gezond is, maar bovenal enorm leuk en lekker. Dat is het idee achter Hof van Zelland, een unieke plek op ’t Oventje waar gezondheid en gezelligheid samenkomen. Hier kun je vanaf vrijdag 1 mei terecht voor allerlei soorten verse groenten, fruit, eieren en aardappelen. Voor culinair advies, kookdemonstraties én hebbedingen voor in de keuken.

[image=306397]

“Hier draait alles om de beleving van smakelijke streekproducten”, vertelt eigenaresse Jolanda Nooijen enthousiast. “Ik wil iedereen kennis laten maken met het mooiste, beste en lekkerste dat ons Brabantse land te bieden heeft. Zoals de appels en sappen van boer Harrie van de Elzen uit Zeeland en de bekroonde Smaakasperges van Toon en Jose van Dinter uit De Mortel. En natuurlijk de vele versproducten van eigen land. Met goed advies en culinaire tips van het huis. Hoe maak je de lekkerste broccoli klaar? En wat kun je allemaal bereiden met verse paprika’s? Hier pluk je de lekkerste inspiratie! En dat allemaal in een gezellige en bourgondische ons-kent-ons-sfeer.”

Bewust genieten
Hof van Zelland is niet alleen een bijzonder initiatief in Zeeland, maar ook daarbuiten. “We zijn geen groenteboer of verswarenwinkel”, stelt Jolanda. “Het gaat om bewust genieten van gezonde en eerlijke producten; aandacht hebben voor wat je eet.” Ook mensen die voor alle boodschappen naar de supermarkt gaan, worden positief verrast, aldus Jolanda. “Wat een boer niet kent, da eet hij niet. Maar je hebt ook geen idee wat je mist. En je kinderen dus ook niet! Bij ons kun je zelf proeven wat je lekker vindt. En dankzij ons advies is het ook nog heel makkelijk klaar te maken.”
Lekker eten doe je het liefst van een mooi bord of uit een fraaie kom. Ook daarvoor kun je terecht bij Hof van Zelland. Jolanda: “We verkopen het keramische servies van Mateus, en de bijzondere collectie van Black Pottery. Met de hand gemaakte potten en pannen uit een Columbiaans dorpje. Prachtige fairtradeproducten, waarmee je tegelijkertijd bijdraagt aan de welvaart daar.”

Officiële opening
Nieuwsgierig geworden? Op zondag 10 mei is de officiële opening. Iedereen is welkom om op een feestelijke wijze kennis te maken met het unieke aanbod en de gezellige sfeer van Hof van Zelland. Aankomen met een gevulde maag is af te raden. Tijdens een sessie ‘levend koken’ tovert kok Tom Verstegen (h)eerlijke streekproducten om in de lekkerste smaken. Er zijn ook leuke openingsacties, inclusief een gratis bakje salade.
Hof van Zelland is gevestigd aan het Voor-Oventje 33 in Zeeland. Meer informatie is te vinden op www.hofvanzelland.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant