Afbeelding

‘Voel me een dorpeling in Uden van nu’

Muziek 133 keer gelezen
UDEN | Edwin Schimscheimer (54) is de naam van een oud-Udenaar en zowel hij als zijn broers Marcel en Bob waren bekenden in de Udense muziekscene van toen. Begon het met een vierkoppig bandje dat meedeed aan Stuif-es-in, Gimmick wat later over ging in Martin Dairy. De broers werden poptalent van de jaren tachtig genoemd. Ze vlogen uiteindelijk Uden uit en gingen ieder hun muzikale weg. Edwin werkt met de top van Nederland. Hij komt op 9 mei met zijn programma naar Markant. ‘Even terug naar Uden’, liedjes over vroeger en later.’

[image=306462]

Edwin Schimscheimer is muzikaal leider, liedjesmaker, arrangeur en pianist. Hij schreef liedjes voor het songfestival, arrangeerde de musical Nijntje, componeerde de muziek voor de succesvolle tv-serie Rozegeur & Wodka Lime. Ook heeft hij de muzikale leiding van het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Hij werkte met Willeke Alberti, Paul de Leeuw en Herman Brood en schreef zelfs een musical over het leven van Franciscus van Asissi Over contrasten gesproken. “De manager van Herman Brood hoorde me improviseren bij een repetitie met een bigband orkest. Die bracht me in contact met Brood. Ik ben altijd van het een naar het ander gerold. Ik pak zelf dingen op, borduur ze aan elkaar, ik doe mijn best en heb geluk gehad met bepaalde ontmoetingen. Mijn leven is niet echt gepland, het komt op mijn pad en ben vaak uitdagingen aan gegaan. Zoals met mijn eerste arrangementen voor Willeke Alberti. Hoe moest ik dat doen? Ik heb mezelf uit pure ambitie vaak in het diepe gegooid. "Nee zeggen of dat kan ik niet, was er niet bij.”

Engelen
De titel van zijn programma ‘Engelen op mijn pad’, heeft hij voor Uden aangepast. Hij maakte liedjes over mensen die hem raken, die hem hebben geïnspireerd. En natuurlijk is daar zijn jeugd in Uden ook in verweven. “Ik schrijf over wat die jeugd me heeft gebracht; fijne herinneringen. Zoals over de moeder van een dierbare jeugdvriend. ‘Mevrouw Van de Elzen’. Zij was van een berustende eenvoud, hun huis was een veilige haven waar ik heel vaak speelde. Ook mijn muziek leraar, kruisheer Vink komt in een liedje voor. Ik kreeg van hem voor een boogie woogie een tien en een gulden om een ijsje te kopen. 'Even terug naar Uden' is een wandeling door mijn leven, waarin een groot aantal Udenaren een stuk heeft meegelopen.”

[image=306463]

[image=306464]

Even terug naar Uden, liedjes over vroeger en later, 9 mei, 20.15 uur, Markant Uden. Van elk verkocht kaartje is een euro voor de Trap-in.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant