Afbeelding

Volkel in de Wolken: dagje uit voor jong en oud

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
VOLKEL - De Volkel in de Wolken Hamilton Airshow 2015 is met de fantastische vliegshow traditioneel uniek te noemen. Het jaarlijks terugkerende evenement biedt naast de spectaculaire vliegshow ook in 2015 veel vermaak op de grond. De Volkel in de Wolken Hamilton Airshow wordt dit jaar gehouden op zondag 31 mei.

[image=306604]

Aan de vliegshow, de grootste private vliegshow van Nederland, doen ook dit jaar ruim 30 verschillende vliegtuigen mee. Voormalig Mirage 2000 demo vlieger Francois Ralett opent in het prachtige oranje toestel van hoofdsponsor Hamilton spetterend de vliegshow. De Koninklijke luchtmacht toont een spectaculaire demo van de Apache helikopter en er is en fly by van enkele F-16’s. Maar op het gebied van aerobatics zijn er nog meer kampioenen. De historische vlucht van de luchtmacht is vertegenwoordigd met enkele historische luchtmachttoestellen, zoals de Spitfire en de Hawker Hunter. Op de zogeheten ‘static show’ staan minimaal 10 helikopters opgesteld. Naast de demo Apache van de luchtmacht, zijn ook de ‘fluisterstille’ helikopters van het Korps Landelijke Politiediensten en de Traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team te bezichtigen. Beide diensten en hun helikopters opereren al jaren met succes vanaf Vliegbasis Volkel.

Promodorp
Nieuw in 2015 is het promodorp met daarin toonaangevende merken zoals Hamilton watches, Harley Davidson en Jeep, enz. Jeep toont bijvoorbeeld de nieuwe Renegade. In dit promodorp ook aandacht voor de inwendige mens met smaakvolle catering. De tribune is weer en vanwege de vraag iets ruimer van opzet. Voor tribunegasten tevens de gelegenheid tot een meet & greet met de deelnemende air crews. Kaarten zijn met korting te koop in de voorverkoop via Ticketmaster.

[image=306603]

Thematerrein
Het vermaak op de grond is ook dit jaar groots te noemen. Attracties voor jong en oud. Op het terrein krijgt het publiek van alles te zien. De prachtige automeeting van Custom Cars Sensation wordt weer georganiseerd door Xotic Customs met nieuwe attractieve auto’s. Glimmende wagens van USA trucks Holland zijn te bewonderen. Mensen en materieel van de re-enactment vereniging Living History Group Holland gaan 70 jaar na dato een historisch plaatje neerzetten over het leven van een parachutist gedurende de tweede wereldoorlog met onder andere wapendemo's en een nagespeelde militaire actie, een zogenoemde 'Mock-Battle'. Ook de reddingsbrigade Uden laat zien waartoe zij op het gebied van rampbestrijding instaat zijn. Leden van de Star Wars kostuumvereniging Dutch Garisson wandelen door het dorp. Kortom: Leuk voor groot en klein.

[image=306602]

Braderie, muziek en kindervermaak
Andere, vaste onderdelen van het evenement zijn onder meer de circa 150 kramen tellende braderie en de autoshow. Voor de kleintjes is er gratis kindervermaak: Tegen elkaar racen om de Kettler Cup, een kleine kermis, kindercircus Jacona, een clown, springkussens en optredens en shows van diverse dansgroepen.
De Volkel in de Wolken Hamilton Airshow op 31 mei 2015 is een compleet dagje uit voor het hele gezin. Voor slechts € 6,00 entree ben je erbij en kinderen van 4 tot 12 betalen slechts € 2,00! Kinderen tot 4 jaar krijgen zelfs gratis toegang (mits onder begeleiding betalende volwassene). Tribuneplaatsen zijn extra goedkoop in de voorverkoop via Ticketmaster, maar ook te koop op 31 mei. Speciaal voor de tribunegast is de Meet & Greet met de deelnemende piloten!
Kijk voor meer informatie op www.volkelindewolken.nl of volg ons op @VolkelWolken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant