Afbeelding

Sjors Sportief nu ook in Uden

Sport 153 keer gelezen
UDEN |Stichting Schoolsport Uden gaat samen met de gemeente Uden met ingang van het nieuwe schooljaar alle sportverenigingen de kans bieden om zich gratis te promoten. Daarbij krijgen alle Udense basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sportverenigingen en -aanbieders binnen de gemeente. Dit sportstimuleringsprogramma heet Sjors Sportief.

[image=306877]

Sjors Sportief geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport zonder direct lid te hoeven worden. Het gaat als volgt: sportverenigingen bieden digitaal een activiteit aan via www.schoolsportuden.nl en deze activiteit wordt gepromoot in het kleurrijke Sjorsboekje. Kinderen krijgen dit boekje mee naar huis en schrijven zich vervolgens digitaal in op hun favoriete activiteiten. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Succes
Sjors Sportief resulteert gemiddeld in twintig procent nieuwe ledenaanwas. In inmiddels ruim veertig gemeenten is het een bewezen succesvolle formule. Het is een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor verenigingen/aanbieders, waardoor inschrijven een plezier wordt en administratieve rompslomp voor sportverenigingen definitief tot het verleden behoort.
Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is Sjors Sportief als ‘mascotte’ in het leven geroepen en brengt hij kinderen in beweging. Zijn uiteindelijke doel is om een kind structureel aan het sporten te krijgen bij een vereniging.

Aanmelden
Verenigingen kunnen activiteiten aanmelden op de nieuwe website van www.schoolsportuden.nl voor 1 juli. Het aanbod met verenigingsinformatie komt dan in het wervend boekwerk terecht en deze bewaargids wordt in september op alle basisscholen in gemeente Uden verspreid.
Meer informatie via
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant