Afbeelding

Markant Uden presenteert nieuw programma

Kunst en cultuur 133 keer gelezen
UDEN - Markant Uden heeft het programma voor het seizoen 2015/2016 bekendgemaakt. Het gevarieerde programma kent tal van grote namen, verspreid over alle genres die Markant Uden te bieden heeft. Markant presenteert hun nieuwe programma de komende weken aan vrienden en sponsoren, samen met de lancering van het magazine FIJN. De voorverkoop start op woensdag 27 mei om 09.00 uur.

[image=304841]

Markant Uden heeft samen met programmeur Dries Floris een zeer divers, maar kwalitatief hoogstaand programma weten samen te stellen. Daarmee zijn alle genres goed vertegenwoordigd in het nieuwe seizoen.

Cabaret
Cabaret is al jaren één van de meest populaire genres binnen de theaterwereld. Ook in het nieuwe seizoen zijn cabaretiers sterk vertegenwoordigd in het programma. Daartussen zitten ook nu weer bekende namen als Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Sara Kroos, Erik van Muiswinkel en Pieter Derks. Bovendien komt Javier Guzman zijn Sinterklaasconference houden in de theaterzaal van Markant Uden. Een bijzondere show, die bovendien wordt opgenomen en uitgezonden door RTL4.

Toneel & Musical
Toneelliefhebbers komen aan hun trekken met voorstellingen als ‘Het meisje met het rode haar’, het interactieve ‘Baantjer LIVE!’ of ‘Fatal Attraction’. Maar ook de voorstelling over Robert Long komt naar Uden, evenals ‘Advocaat van de duivel’; de nieuwe voorstelling van de producent van het succesvolle ‘De Verleiders’. Daarnaast pakt Markant groots uit met de eigen productie ‘Marquant Piquant’, geheel geproduceerd en gespeeld door artiesten uit de regio.
En uiteraard is ook aan de jongere theaterbezoekers gedacht. Markant hoopt hen op het puntje van hun stoel te krijgen met voorstellingen als ‘Kabouter Plop’, ‘Het Zandkasteel’, ‘De Sprookjesboom’ en ‘Prinsessia’, maar ook ‘de Gelaarsde Poes’ en ‘Thomas de Stoomlocomotief’ komen in het nieuwe programma voorbij.

Concerten, events & dans
Ook op het gebied van (theater)concerten staat een verscheidenheid aan gerenommeerde artiesten op het programma. Alleen al in de eerste maand van het nieuwe seizoen staan zowel de Earth, Wind & Fire Experience en het Late Summer Jazz festival op de agenda, evenals de interactieve show van Paul de Leeuw. Ook Gerard van Maasakkers, Joris Linssen & Caramba en Edsilia Rombley zullen van zich laten horen. Ook de categorie dans is divers, met bijvoorbeeld het bekende ballet ‘De Notenkraker’ en het modernere ‘de KISS moves’ in het genre fusiondance.
In de categorie ‘specials’ passeren eveneens enkele interessante shows de revue. Zo komt André Kuipers vertellen over zijn avonturen en belevingen in de ruimte, komt Maarten van Rossem een lezing geven en verwonderen Rob & Emiel het publiek met hun geestige, maar magische show. Bart Stultiens komt bovendien een vervolg geven aan zijn succesvolle eerdere oudejaarsconferences.

FIJN Magazine
Markant Uden presenteert het nieuwe programma niet in een eigen programmaboek, maar in de eerste uitgave van FIJN Magazine. Het hippe magazine van De Winter Media Groep wordt op 20 mei feestelijk gelanceerd in Markant Uden voor Vrienden van Markant, tezamen met de presentatie van het nieuwe jaarprogramma.
Het programma wordt op dinsdag 12 mei gepresenteerd aan de Markantiers. Een week later, op woensdag 20 mei, wordt het programma getoond aan de Vrienden van Markant en genodigden. Vervolgens start de officiële voorverkoop op woensdag 27 mei om 09.00 uur. Het Informatiepunt wordt extra geopend om gasten aan de balie van dienst te zijn. Reserveren kan ook via de website van Markant Uden.

Meer weten over de voorstellingen voor het nieuwe seizoen, of benieuwd naar de volledige programmering? Kijk dan op www.markantuden.nl .

[image=255211][image=38566][image=154419][image=164277][image=42045]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant