Afbeelding

Tuin van Karmel ontsloten voor toeristische markt

Kunst en cultuur 42 keer gelezen
BOXMEER | De Stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer heeft het voor elkaar gekregen dat de kloostertuin van de Karmel in Boxmeer eenmalig wordt ontsloten. Dat gebeurt komende donderdag 14 mei, als binnen de kloostermuren de toeristische informatiemarkt wordt gehouden.

[image=306948]

De indrukwekkende en voor velen onbekende achtergevel van het eeuwenoude Karmelietenklooster vormt op Hemelvaartsdag het unieke decor voor de markt van het actieve Boxmeerse toeristische platform. En dat is op zich al de moeite van een bezoek waard.
Op de markt presenteren recreatieondernemers uit Boxmeer en omliggende dorpen in het Land van Cuijk en de regio Maasduinen hun aanlokkelijkheden. Zo zijn er stands van verblijfsaccommodaties en Erfgoedinstellingen en kunnen bezoekers terecht voor sportieve uitdagingen. Ook wordt alles uit de kast gehaald om gasten duidelijk te maken waarom de regio aantrekkelijk is als vakantieoord. IVN-afdeling De Maasvallei pakt stevig uit om het 30-jarig bestaan extra luister bij te zetten met meerdere stands, een natuurwandeling en een lezing. Overigens worden er deze dag ook rondleidingen door het klooster en de kerk verzorgd door Gidsgroeters.
De markt krijgt dit jaar een kwaliteitsimpuls met antiek, brocante, boeken en prenten. Het klooster zelf zal hiervoor spullen aanleveren. Ook is er dit jaar voor het eerst ruimte voor amateur- en beroepskunstenaars om hun werk te etaleren.

Optredens
Uiteraard is er deze dag muziek, zijn er straatartiesten en worden er optredens verzorgd, uitstekend passend in de rustieke sfeer van de kloostertuin. Wagenspeelgroep Karrespel uit Oploo speelt twee heer het kinderstuk ‘Jan Klaassen zoekt de prinses’ (11.30 en 14.30 uur) en twee keer de klucht ‘Bevrijden van de kei’ (13.00 en 16.00 uur). Ook de Ezelgasterij uit Groeningen is van de partij. Kinderen die dat willen mogen mini ezeltjes borstelen en aaien. Eveneens voor de kinderen staat een groot luchtkussen opgesteld en ze kunnen zich laten schminken.
Wie na een rondgang over het terrein de benen wil strekken en wil genieten van een hapje en een drankje, kan lekker onderuitzakken op het terras. De Toeristische Informatiemarkt is op Hemelvaartsdag 14 mei van 11.30 tot 17.00 uur in de kloostertuin van het Karmelklooster aan de Steenstraat 39 in Boxmeer. Voor informatie bel (0485) 57 36 37 of kijk op www.toerismerecreatieboxmeer.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant