Afbeelding

Politie onderzoekt steekpartij met groot team

112 13 keer gelezen
UDEN - De politie is met een groot team rechercheurs druk bezig met het onderzoek naar het steekincident afgelopen zaterdagnacht in het Udense centrum. Daarbij kwam een 27-jarige Ossenaar om het leven. De politie verwacht dat er nog flink wat getuigen zijn die hun verhaal nog niet hebben gedaan. Mede daarom worden getuigen vanavond in het programma Bureau Brabant en morgenavond tijdens Opsporing Verzocht opgeroepen om zich te melden.

[image=306989]

Volgens voorlichter Rick Ebli van de politie zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Momenteel zijn vijftien tot twintig rechercheurs aan het werk om alles in kaart te brengen. "We hebben zondag al via de media een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Het was zaterdagnacht druk in het Udense centrum en we gaan er vanuit dat er nog meer getuigen zijn die informatie hebben. Sommigen zullen wel denken dat hun info niet bruikbaar is, maar we horen liever informatie drie keer dan helemaal niet. Mede daardoor komt tijdens Bureau Brabant en Opsporing Verzocht een oproep aan getuigen om zich te melden via (0900) 88 44 of anoniem via (0800) 70 00."

Camerabeelden
Al tijdens het reanimeren van het slachtoffer meldden zich de eerste getuigen bij de politie. Agenten zetten vervolgens het gebied af omdat niet duidelijk is/was waar de steekpartij heeft plaatsgevonden. Ook is begonnen met het bekijken van camerabeelden in de Udense binnenstad. "Het bekijken van beelden kost veel tijd. We hopen te zien wat de toedracht was en of de dader of daders op de beelden staan. Maar zo snel als in een detective serie gaat het niet. Je hebt bijvoorbeeld ook te maken met beelden van horecaondernemers en voordat je daar over kunt beschikken, kun je wat hindernissen tegenkomen."

Aanleiding
Wat de aanleiding van de steekpartij was, is volgens Ebli nog onduidelijk. "Er zijn veel geruchten, ook op social media. Wij gaan niet in op de geruchtenstroom en reageren niet als een bok op een haverkist. Er moeten nog mensen worden benaderd en we hopen dat nog meer getuigen zich melden. Zo wordt het totaalplaatje steeds duidelijker."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant