Afbeelding

‘Een levenstestament is van levensbelang’

Zakelijk 85 keer gelezen
UDEN - Gerrits & Van Gulick notarissen houdt dinsdag 2 juni om 15.00 uur en 20.00 uur, een lezing bij Markant Uden over het levenstestament.

“In een gewoon testament regelt u uw zaken en wensen voor de situatie dat u er niet meer bent. Maar wat als er tijdens uw leven een situatie ontstaat waarin u zelf tijdelijk of langdurig geen beslissingen meer kunt nemen? Is er dan iemand die dat dan voor u kan doen? Heeft u zo iemand schriftelijk aangewezen? Om de regie in eigen handen te houden kunt u een volmacht geven aan bijvoorbeeld uw partner of 1 of meerdere kinderen om namens u te kunnen handelen, voor het geval u zelf hiertoe niet meer in staat bent. Er is een misverstand dat mensen die gehuwd zijn met elkaar bevoegd zijn elkaars belangen automatisch te behartigen. Dit is in veel gevallen niet zo. Zijn uw wensen voor zo’n situatie duidelijk vastgelegd en bekend bij degenen die u hebt aangewezen? En zijn uw naasten van die aanwijzing op de hoogte? Dit soort zaken kunt u regelen in een levenstestament. Een levenstestament is een document, opgesteld en vastgelegd bij de notaris, waarin u volmacht geeft aan uw vertrouwenspersonen om namens u te handelen indien u dit zelf niet meer kunt. Ook kunt u bij levenstestament uw medische wensen vastleggen. De medische behandelvolmacht is voor de mensen om u heen belangrijk zodat zij kunnen nagaan wat uw wensen zijn als u bijvoorbeeld in coma raakt of dement wordt. Door dit alles goed te regelen in een levenstestament houdt u de regie in eigen handen en voorkomt u dat de stap naar de kantonrechter genomen moet worden.”

Gerrits & Van Gulick Notarissen is zich bewust van de vele wijzigingen en de vragen die hierdoor bij mensen ontstaan. “Laat u daarom voorlichten op deze speciale middag of avond. U kunt zich inschrijven via de website www.gerrits-vangulick.nl of neem contact op met Renske Nuijens 0492-362121.”

[image=307713]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant