Afbeelding

Beerse Overlaatdagen met concours pony's

Sport 31 keer gelezen
BEERS | Ponyclub De Overlaatruiters organiseert in Beers een evenement met een centrale rol voor pony’s. Voordat zondag vele ruiters en amazones met hun pony’s de strijd aanbinden in een dressuur concours, maken zaterdag kinderen kennis met deze jurysport onder de noemer Bixierijden, een recreantenklasse en Sjors Sportief. De Beerse Overlaatdagen worden op 30 en 31 mei gehouden op het eigen clubterrein aan de Graafsedijk te Beers. Voor bezoekers zijn deze dagen gratis toegankelijk.

[image=307781]

Voor de beginnende ponyruiters zijn er zaterdagochtend leuke proefjes te rijden, de zogenaamde bixieproefjes. Er wordt een behendigheidsproefje verreden waarbij tussen balkjes door moet worden gestuurd. "Heb je geen startkaart van paardensportbond KNHS, maar wel de beschikking over een pony en wil je eens een keer aan een wedstrijd deelnemen? Speciaal hiervoor hebben we een recreantengroep. Wij bieden de gelegenheid om op zaterdagochtend 30 mei jouw proef door een officiële jury op punten te laten beoordelen. Een prijsje voor de winnaar maakt de recreantenrubriek compleet", aldus de organisatie.
Aanmelden kan via ,

Kennismaken
Sjors Sportief biedt schooljeugd in de gemeente de gelegenheid om kennis te maken met de ponyclub. "We hebben een leuk en leerzaam programma in elkaar gezet voor de kinderen die zich hiervoor hebben opgegeven. En er wordt natuurlijk echt in de rijbak op de pony gereden!"
Op zondag zullen ruiters en amazones in de klassen B (beginners) tot en met de klasse Z (zwaar) in wedstrijdverband strijden om het hoogste aantal punten in hun eigen dressuurklasse.

[image=307780]

Iedereen welkom
Ook zonder pony of paard zijn de Overlaatdagen een leuke gelegenheid om eens naar alle ruiters en amazones met hun pony’s en paarden te komen kijken. Ter hoogte van het clubterrein volgt het verkeer een kleine omleiding, zodat voertuigen met pony’s veilig bij het clubterrein kunnen komen en later ook weer veilig kunnen vertrekken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant