Afbeelding

Turkse Kermes op 6 juni rond moskee in Cuijk

Kunst en cultuur 255 keer gelezen
CUIJK | De verschillende verenigingen rondom de Turkse moskee aan de Galberg in Cuijk hebben wederom de handen ineen geslagen voor de organisatie van de jaarlijkse Kermes. Net als in voorgaande jaren is er op zaterdag 6 juni wederom een dag lang een boel te doen en te beleven.

[image=307786]

Kermes, niet te verwarren met een kermis, is een soort van braderie. Aan de Galberg staan op zaterdag 6 juni tussen 10.00 en 20.00 uur dan ook diverse kraampjes, is er muziek, zijn er verschillende (kinder)activiteiten en kunnen lekkere Turkse maaltijden en lekkernijen worden gekocht. De entree is gratis.
De Turkse moskee houdt een open dag (tot 18.00 uur) en wie belangstelling heeft, kan het vroegmiddaggebed om 13.40 uur zelf meemaken. “We willen mensen laten kennismaken met de Turkse cultuur en ook de jongere Turkse generaties wat meegeven over hun eigen achtergrond”, vertelt Zeki Pektas namens de organisatie. “Ook werkt een bezoek aan de moskee voor veel mensen verhelderend, maar want de islam komt vaak negatief in het nieuws. Hier kunnen ze zelf zien en meemaken wat ons geloof inhoudt.”
Ook de naastgelegen Kinderboerderij Ganzenbos, Scouting Cuijk en Jeu de Boulesvereniging Amicale houden tijdens de Kermes een open dag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant