Afbeelding

Startschot Walter Stevens (82) bij Bernhoven loopt warm

Sport 50 keer gelezen
UDEN - Het jaarlijkse hardloopfestijn Bernhoven loopt warm vindt woensdag 10 juni plaats. Zoals andere jaren is de start en finish bij Bernhoven en loopt de route door natuurgebied De Maashorst. De opbrengst gaat naar de Vrienden van Bernhoven. Dit jaar geeft Walter Stevens het startschot.

[image=307801]

Met zijn 82 jaar is Walter het oudste lid van de Keien Atletiek in Uden. Hij is, voor de derde keer op rij, de oudste deelnemer van Bernhoven loopt warm. Hoog tijd om hem eens extra in de schijnwerpers te zetten en hem het startschot te laten geven. Omdat de opbrengst dit keer bestemd is voor de oudere patiënt in Bernhoven, wil hij hier zeker gehoor aan geven. Na het startschot heeft Walter geen tijd voor een praatje, hij gaat zelf namelijk ook weer de 5,6 kilometer lopen.
Stevens liep al eerder maar is inmiddels twintig jaar lid van Atletiekvereniging de Keien en loopt nog steeds één keer in de week in het bos en één keer per week op de atletiekbaan. Het hardlopen houdt hem fit en gezond. Zijn grote geheim? Na even denken zegt hij: “Geniet van het leven, maar… alles met mate. Eten en drinken, ik hou er erg van, maar ik zorg altijd dat ik maat houd. En daarnaast: zorg dat je in beweging blijft!”
Bernhoven loopt warm
Bernhoven organiseert het evenement samen met de Keien Atletiek en Lionsclub Uden/Veghel. De opbrengst van de loop is bestemd voor de Stichting Vrienden van Bernhoven voor de aanschaf van ’dwaaldetectiemiddelen’. Hiermee verhoogt Bernhoven de veiligheid én vrijheid van de oudere kwetsbare patiënt.
Bernhoven loopt warm vindt plaats op woensdag 10 juni aanstaande. Er zijn afstanden van 5,6 en 11.2 kilometer. "Loopt u graag samen met collega's? Dat kan door in te schrijven als bedrijfsteam. Wilt u liever wandelen? Ook dat kan. Geeft u zich dan op voor de 5,6 kilometer. Er is ook een speciale rolstoel aanwezig waarmee u op onverharde paden kunt."

Meelopen? Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.vriendenvanbernhoven.nl

[image=307802]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant