Afbeelding

'Superchef beweegt voor peuters' in Odiliapeel

Gezondheid 52 keer gelezen
ODILIAPEEL - De Werkgroep Gezond Gewicht heeft in het kader van gezond eten en bewegen in Uden al twee jaar de activiteit Superchefs voor peuters uitgevoerd,. Woensdag waren er superchefs in peuterspeelzaal de Blokkertjes in Odiliapeel. Onder begeleiding van diëtiste Marion Jansen kookten ouders, gezonde, snelle recepten gekookt voor hun peuters.

[image=308016]

“We kregen een boodschappenlijst en uitnodigingen en daar gingen we mee aan de slag. JUMBO Volkel was zo aardig en sponsorde alle ingrediënten voor een gezonde en verantwoorde maaltijd verzorgd door diëtiste Marion. Met behulp van veel ouders en een oma, en met gymnastische ondersteuning van Kylie Luiten kon de ochtend niet meer stuk. Op een eenvoudige en snelle manier een gezonde maaltijd of een heerlijk soepje bereiden hoeft niet zoveel tijd te kosten, dat heeft Marion ons laten zien en proeven.”
Nadat de peuters een spel hadden gespeeld in de gymzaal en druk in beweging waren geweest, mochten ze zelf een fruit spies maken. Als echte chefs kregen ze een schort voor en konden aan de slag. Al dat lekkere fruit nodigde uit om opgegeten te worden, dus wachten was soms wel moeilijk.

[image=308017]

[image=308019]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant