Afbeelding

Vliegshow van formaat boven dorp Volkel

Kunst en cultuur 35 keer gelezen
VOLKEL - De ‘Volkel in de Wolken Hamilton Airshow’ pakt ook op zondag 31 mei 2015 uit met een spectaculaire vliegshow boven het dorp Volkel. Het ‘feestje’ wordt al sinds 1988 gevierd en héél Nederland is wederom uitgenodigd. Een dag vermaak voor jong en oud met de vliegshow als topper.

[image=308023]

In 2015 wordt traditiegetrouw de vliegshow geopend door kunstvlieger Francois Rallet van Hamilton zelf. Francois Rallet gaat vanaf het startschot met de nagelnieuwe Extra 300 een spetterende opening verzorgen. Dat is routine geworden voor hoofdsponsor Hamilton en na afloop houdt Francois een Meet & Greet met de bezoekers die een tribunekaart gekocht hebben.

Aerobatics
Dit is het echte kunstvliegen. Piloten die hun sporen verdient hebben in Air Races op TV zoals Frank Versteegh zorgen voor spektakel in de lucht. Saillant detail is dat Frank tijdens de show live uitleg geeft over zijn vliegbewegingen. Wereldkampioenen in hun specifieke klasse zijn wederom aanwezig. Denk aan Mark Jefferies en natuurlijk Francois Rallet. Een primeur is er ook. Mark Rottland met zijn Swift S-1 Glider is voor het eerst boven Volkel te zien. Historische vliegtuigen zijn natuurlijk ook van de party in de vorm van de Spitfire, Antonov AN2-P, de Catalina en de prachtig gelijnde Hawker Hunter.
Dit is zogezegd een kunst apart. De Franse Captens en het Engelse Global Stars Aerobatic team zijn hierin gespecialiseerd en geven een oogstrelende show.

Formatievliegen
Twee of meer toestellen vliegen in close-formation en laten, samen met de leider van de formatie, zien hoe zij als één geheel in de lucht bewegen. Hierbij ziet de toeschouwer hoe zij in de lucht figuren uitbeelden. De Diamond formation is bijvoorbeeld heel bekend maar er zijn er meer! Deelnemers zijn o.a. de Captens, Fokker Four, Dutch Thunder Yaks, de Seagull Formation en de Viktor Romeo Formation. Het bijzondere van de Viktor Romeo’s is dat de toestellen op dieselbrandstof vliegen.
De luchtmacht heeft zijn medewerking aan de airshow reeds bevestigd. Tijdens de Volkel in de Wolken Hamilton Airshow zal een Air Power Demo gegeven worden door twee F-16’s.

Nice Looks
Als het om grappige vliegtuigen gaat is de Speed Canard met zijn duwpropeller een kistje met Nice Looks! Hetzelfde gaat op voor de Pitts Samson II. Een dubbeldekker die ‘oud’ oogt, maar niets is minder waar. Kom maar kijken!
Parachutisten zijn altijd een lust voor het oog. Er worden diverse precisie sprongen uitgevoerd en de landingen vinden plaats voor het oog van het publiek van de tribune en VIP tent.

Static Show
De luchtmacht heeft een F16 beschikbaar gesteld welke voor de bezoekers van dichtbij te bekijken is. Je kunt dan ook je vragen stellen aan de nodige luchtmachtmedewerkers welke aanwezig zijn. De helikopter van het Mobiel Medisch Team, beter bekend als de traumahelikopter en de opsporingshelikopter van het KLPD zijn ook aanwezig en van dichtbij te bekijken.
De Volkel in de Wolken Hamilton Airshow op 31 mei 2015 is een compleet dagje uit voor het hele gezin. Kijk voor meer informatie op http://www.volkelindewolken.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant