Afbeelding

Cursus vooraf van Groowt Újes Diktee

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
UDEN - Het Groowt Ujes Diktee wordt weer gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis op vrijdag 21 februari 2014. Het is de dertiende editie en weer georganiseerd door de bibliotheek in samenwerking met Betsie Timmers en Chris van Haandel.

[image=233328]

Dertig deelnemers verdeeld over drie groepen zullen gaan strijden wie het Udens dialect het best kan schrijven, ofwel wie de minste fouten maakt.
Bij deelname aan het dictee heeft een deelnemer veel aan de cursus Ujes Leere. Deze cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen van negentig minuten en start op maandag 27 januari. Aanvang 19.00 uur in de bibliotheek aan het Mondriaanplein. Kosten € 30,-- Chris van Haandel zal dan probeere aon oew verstând te brenge hoe ge het Újese dialect dient te schrijven. Het te gebruiken lesmateriaal is het boek “Ut Újes, un streektaol mi klank, wèrremte en gevuul” geschreven door Ad Vrenssen.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 15 januari door het inschrijfformulier te printen vanaf de website van de Bibliotheek Uden (www.bibliotheekuden.nl) en dit na invulling af te geven bij de Bibliotheek, Mondriaanplein 16. Belangstellende Udenaren en niet-Udenaren voor “Het Groowt Ujes Diktee” kunnen zich ook melden op of Voorafgaand aan het Ujes Diktee, vanaf half januari, verschijnen er een viertal puzzels in het Udens dialect, waarvan de prijzen op 21 februari ook worden uitgereikt.

[image=233317]


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant