Afbeelding

Man valt in Veghel in ruim van schip

Column 38 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

Ik loop er iedere keer weer in. Bij ieder nieuwjaar denk ik, wauw, nou gaan er spannende dingen gebeuren! Maar dat valt dus vies tegen. Het is toch gewoon weer hetzelfde liedje van verkeersovertredingen en aangetroffen verwaarloosde honden waar ik mijn commentaar op moet geven. Saaaaier dan saaaai! “Ravensteinse stomerij vervolgd voor witwassen”, “Heesche prostituée poseert naakt voor pasfoto” of “Slachtoffer moord Koolwijk identificeert daders”. Dat soort nieuwsberichten wil ik! Maar nee, telkens als ik denk, nou heb ik iets spectaculairs, blijkt het toch weer loos alarm. Niks hots aan. Lauw nieuws, dat is ‘t.

“In ziekenhuis Bernhoven opereren zakkenrollers”. Op het eerste oog een alarmerend bericht. Ben je na de operatie niet alleen je blindedarm maar ook je portemonnee kwijt. Inclusief autosleutels van je BMW uit de 7 serie die je voor 3 euro 50 per uur op het parkeerterrein had staan. Maar nee, het betreft enkel een stel crimineeltjes bij de entree. Jammer.
Van de week kopte het kliknieuws: “Man valt in Veghel in ruim van schip”. Wat zie je voor je als je dit leest? Inderdaad, een arme dokwerker met evenwichtsstoornissen die van 28 meter hoogte te pletter is gevallen in de buik van een Titanic-achtig vaartuig. Ik althans wel. En dan moet het dek dus open worden gebroken voor de traumahelikopter om beneden in het donker de wonder-boven-wonder nog in leven zijnde arbeider te stabiliseren. Zoiets dus. Maar wat las ik? “De verwondingen van het slachtoffer vielen mee. Het verkeer op de N279 ondervond nog enige tijd overlast.” En dat laatste bleek slechts een schamele poging het bericht nog enigszins bijzonder te maken. Wat niet lukte ...
“Volkelse band BZB doet Uden on Ice smelten”. Als je die heren kent dan weet je dat dit best mogelijk zou kunnen zijn. Zeker nou hun ouwe blazer Roberto is teruggekeerd. Weet je hoeveel energie er bij iedere ademstoot vrij komt? Maar nee, bij navraag blijkt het smelten toch gewoon een natuurlijk proces te zijn geweest. Met het huidige winterweer was het zo gedaan met die ijsbaan. Tja, vorig jaar verloor een Osse straatmuzikant nog zijn duim toen hij met zijn vingers knipte, zo koud was het toen. In Hilversum wilde de lottoballetjes niet de machine uit. Maar dit jaar is het tot nu toe lauwer dan lauw. Ook het nieuws dus.

Een hot weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant