Afbeelding

Baas van ziekenhuis Bernhoven stopt

Column 32 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Het einde van mijn theatertour komt in zicht. Gelukkig voor mijn fans, allebei, speel ik binnenkort mijn show Weltebarsten nog in Markant en de Blauwe Kei - er zijn dus nog kaarten zat! – maar dan gaan de pannen er definitief op. Ik kijk daar niet naar uit. Nee, ik hou niet van stoppen vanwege die laatste paar weken. Het gevaar zit namelijk altijd op het eind. Ga maar na: grapefruitsap schiet altijd pas bij de laatste hap in je oog, de meeste doelpunten vallen altijd pas in de laatste minuut en vliegtuigen storten bij voorkeur neer op het einde van de vlucht. Nee, als het einde in zicht komt, vertrouw ik het niet meer.

Ik vertelde dit mijn neef Niko, die overigens een prominente rol speelt in mijn voorstelling, en hij vertelde dat hij ook aan “einde-fobie” leed. “Daarom ben ik ook nooit gestopt met roken. Want na je laatste sigaret ga je dood.” Tja, het klopt wel maar …. Niko is goed in dit soort opmerkingen. Wat dacht je van: “Je moet nou ineens buiten roken, maar ik kan helemaal niet buiten roken” en “Hoezo roken verkort je leven? Roken verkort je sigaret maar dat staat dus nergens!?” Het zijn van die quasi filosofische doordenkers waar je eigenlijk helemaal niets mee kunt. Ik noem Niko mijn “teerminnende” neef. Hij rookt zijn sigaret altijd helemaal op. Bij zijn laatste trek valt de as achter zijn tanden. Hij is zo verslaafd, tweemaal per week gaat hij voor de Marlboro reclame naar de Utopolis-bioscoop in Oss. Niko beweerde laatst dat-ie zelfs zijn beschermengel heeft horen hoesten. Tijd om te stoppen dus. Maar dat doet hij dus niet. Hij blijft die laatste sigaret maar voor zich uitschuiven want “na je laatste sigaret ga je dood”. Zijn het smoesjes?

Ik heb besloten niet definitief te stoppen. Nee, over een maand of negen komt er weer een nieuw cabaretkindje dat ik dan weer anderhalf jaar op sleeptouw zal nemen, dwars door het land. En zo dacht Johan van der Heide er ook over. De baas van ziekenhuis Bernhoven stopt dan wel hier, maar gaat in Limburg gewoon verder. Slim. Donderdag kun je afscheid van hem nemen in het restaurant van Bernhoven. Ik vraag me ineens af: stopt dat als Van der Valk straks open gaat? Nee toch?

Een never ending weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant