Afbeelding

Saturnus zwaait ‘Schrootje’ uit

Sport 100 keer gelezen
UDEN – Twee opvallende momenten in het duel tussen de vrouwen van Saturnus en Triade VCT. De belangrijke 3-1 winst die de club behoorlijk wat adem gaf, maar zeker het afscheid van club-icoon Daphne Sgroot. Bloemen, kadootjes en klapzoenen met een traantje na afloop voor de Udense. Het publiek ging er voor staan: "Dank je wel Daphne, voor al die mooie dingen die je ons in al die jaren liet zien."

Door: Peter Kuijpers

[image=267125]

Eigenlijk was het afscheid al eerder. Maar dat was elders en niet in de nestwarmte van de altijd knusse Sporthal De Ring. De personele nood van vrouwen-coach Ed Brienen was voor haar een reden om het afscheid een weekje uit te stellen. Sgroot: “Ja, dat werd me gevraagd. Ik heb met dit team een goede band dus heb ik dat graag gedaan. Zit hier vanaf mijn prille jeugd. Maar volleybal past niet echt in mijn leven op dit moment. Druk met mijn werk en bovendien haal ik onvoldoende voldoening uit mijn sport en doe andere dingen. Maar mijn gevoel naar de meiden en het team ga ik zeker missen. Het Saturnus-gevoel is nog wel degelijk aanwezig. Daarom heb ik ze graag nog een keer geholpen, maar nu stop ik echt."

[image=267123]

Mooi avond
Saturnus won met 3-1 nadat de eerste set naar de Triade ging. In het verloop ging Saturnus beter spelen. De ploeg uit Tilburg zakte steeds verder weg en had bovendien de pech dat het een speelster met een fikse blessure naar de kant moest halen. Een mooie avond voor alle getrouwen ook voor moeder Sgroot als grootste supporter van haar dochter. Weemoed en herinneringen, ze bekeek het rustig van afstand op de tribune. Na 23 jaar kwam aan dat verhaal ook voor haar zaterdagavond een einde.

De registratie van SkyLine RTV is vanaf maandag na 19.00 te zien op de reguliere kanalen.

[image=267122][image=267124]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant