Afbeelding

Uden reikt 687 medailles uit op Sportgala

Sport 94 keer gelezen
UDEN - Het rinkelde vandaag van de medailles in Markant Uden. Maar liefst 687 kampioenen werden namens de gemeente Uden door locoburgemeester René Peerenboom en wethouder Sport Marcel Delhez gehuldigd voor hun prestaties in het jaar 2013. Rob van Berkel, Nico Merkx en Damian van Essen presenteerden een gevarieerd programma. De huldiging van de ‘Sportvrijwilliger 2013’ Lex Bersie van de Uden Red Sox werd afgewisseld met rapper Daan Rijkers, balletstudio Chantal en de Sportverkiezing.

[image=267126]

Bersie is voorgedragen voor de Vrijwilligerspenning 2013 door honk- en softbalvereniging Red Sox Uden. Hij is al 18 jaar actief vrijwilliger voor zo’n 15-20 uur per week.
De titel ‘Sportman van het jaar ging voor de tweede keer naar schoonspringer Tycho Meulebeek. Hij is op diverse onderdelen Nederlands jeugdkampioen geworden. Daarnaast ook Brabants kampioen en Open Brabants kampioen op de 1 en 3 meter plank. Diverse toernooien schreef hij op zijn naam, maar ook internationaal laat Tycho zijn talenten zien.

Sportvrouw
Janne Zaalberg beoefent Acro Gym en werd daarmee ‘Sportvrouw van het jaar 2013’. Zij kwalificeerde zich voor de World Cups acrobatische gymnastiek en daarnaast heeft ze nationaal en internationaal prijzen gewonnen. Een derde plaats bij de Maia International Acro Cup 2013 in Portugal en een tweede plaats Fantastic Gymnastics 2013 in Ahoy (nationaal).

Sportploeg
‘Sportploeg van het jaar’ werd volleybalteam Dames 1 Saturnus Hendriks/Coppelmans. In het jubileumjaar van Saturnus/HC (50 jarig bestaan) heeft Dames 1 het kampioenschap behaald en is gepromoveerd naar de regiodivisie. Enkele oud speelsters waren teruggekeerd naar Uden, waardoor er een team stond met nagenoeg alleen speelsters die woonachtig zijn in Uden. Promoveren naar de regiodivisie in een jubileumjaar maakt het een extra bijzonder kampioenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant