Afbeelding

Medailles voor V&K-gymnasten

Sport 9 keer gelezen
UDEN – De acrogymnasten van V&K uit Uden deden afgelopen weekend mee aan de eerste wedstrijden van dit seizoen. Ze haalden twee gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles binnen.

[image=267179]

Zaterdagochtend wisten in het D-niveau Elke Verhoeven en Merel Denissen het podium te bereiken. Met beheerste elementen behaalden zij een zeer hoge technische score en een zilveren medaille. In de middag werd een bronzen medaille uitgereikt aan Fenna Pepers, Roos Bongers en Femke v/d Wijst. Zij lieten zien dat er ook in de categorie E-junioren hoge en moeilijke elementen neergezet kunnen worden. In de categorie E-senioren sportten Renske v/d Burgt, Lisanne Hurkmans en Lynn Rijkers erg netjes. Dit werd beloond met een hoog punt, maar ze belandden net naast het podium. Hetzelfde gold voor Marloes Smits en Jenske Aben, met als hoogtepunt een zeer hoge en strakke toss behaalden zij net niet het podium.

[image=267180]

Pupillen duo’s
Op zondagochtend was het de beurt aan de pupillen duo’s. Met een aantal hoge hoeksteunen behaalden Lieke Frencken en Liz Verstegen een gedeelde tweede plaats. Sophia Bergen en Janne L’Ortye lieten een extra goede samenwerking zien, waardoor zowel de elementen als de choreografie zeer netjes waren. Met een hoge score behaalden zij een gouden medaille. Maud Cornelissen, Fleur v/d Meulen en Anna Verwegen vielen in het D-niveau vooral op door hun hoge salto’s. Zij behaalden een zilveren medaille. ’s Middags wisten in het B-niveau Indy Smits en Lotte Rovers met twee zeer strakke oefeningen een zilveren medaille te bemachtigen. In dezelfde categorie lieten Britt van Dijck en Lisanne Verwegen in hun tempo-oefening zeer hoge salto’s zien. Zij vielen echter net niet in de prijzen. Nog een gouden medaille in het B-niveau werd behaald door Romy de Groot en Stef v/d Locht. Zij hebben veel doorzettingsvermogen laten zien in hun balansoefening, waardoor ook hun nieuwe elementen prima neergezet werden.

[image=267178][image=267177]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant