Afbeelding

Lith krijgt schokkersmuseum

Column 34 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

“Schaijk houdt snertwandeling” en “Lith krijgt schokkermuseum.” Van dat laatste bericht schrok ik toch behoorlijk. Nota bene op de dag dat heel Groningen in de gordijnen hing vanwege de schokken daar, roepen ze hier feestelijk dat er een aardbevingsmuseum gaat komen. Eigenlijk zou ik er tegen moeten protesteren, maar helaas heb ik het al te druk met acties voor meer parkeerplaatsen in de Udense Margrietstraat, en tegen de gemeente Oss die nou onderhand ’s dat pompputje bij de Naaldhof moet gaan schoonmaken!
Ja, voor een kritische burger zoals ik, zijn het drukke tijden. Borstvergrotingen zijn enkel aftrekbaar voor zakelijk gebruik, bruiloften worden extra belast want die vallen sinds kort onder de kansspelen en de Maas mag nog enkel op kantooruren ons land binnen stromen. Ben ik ook allemaal tegen, maar ik kan me niet overal tegenaan bemoeien. Komt nog eens bij: een gevecht met de overheid verlies je vrijwel altijd, want ambtenaren zijn echt niet meer van gisteren. Ja, vroeger werkten ze nauwelijks, maar nou werken enkel de grappen over deze beroepsgroep niet meer. (Nou vooruit eentje dan: wat krijg je als je een ambtenaar kruist met een kuif-eend? Nou, dan krijg je boze brieven van de dierenbescherming.)

In maart krijgen we weer gemeenteraadsverkiezingen. Persoonlijk denk ik dat die niet zoveel uithalen. Het zijn namelijk de ambtenaren, die het beleid vorm geven en uitvoeren. Zij zijn de deskundigen die al jaren, dag in dag uit, met de materie bezig zijn. Die maak je echt niks wijs als wethouder of gemeenteraadslid. Nee, als gemeenteraadsverkiezingen iets zouden veranderen dan had de regering ze allang afgeschaft. Maar, en dat zal je verbazen, ik ga toch stemmen. Jawel, al maakt mijn stem niet zoveel uit, ik voel me nou eenmaal niet zo thuis bij de zwijgende meerderheid. Het is net als met carnaval. Als ik een keer niet heb meegedaan, baal ik achteraf toch. En wie weet, wórdt het Bernhoven-parkeergeld na de gemeenteraadsverkiezingen ineens gehalveerd, en wórdt die flitskast in Lith alsnog afgeschaft en gáán er toch ineens in Schaijk weer bussen rijden in het weekend. Oké, zelfs mijn perforator ziet daar geen gat in, maar het zou toch kunnen, niet? Bedenk, het leven is als een wc-bril, het gaat op en neer. Eet je oesters dan weet je dat. Soms krijg je een parel en soms 4 dagen diarree. Dus beste burgers, houdt moed en ga straks toch stemmen! Je weet maar nooit.

Geen schokkend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant