Afbeelding

Hangouderen

Column 55 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Al jaren ben ik al niet meer bij de C&A geweest. Niet dat ik dat niet wìl maar omdat ik niet durf. De laatste keer dat ik er was, moest ik me door een groep ouderen heen werken en ze werden nog boos ook. Eéntje blies sigarenrook in mijn gezicht en die lucht bleef wel een half uur in mijn haar hangen en een ander haalde zijn gebit uit z’n mond en schreeuwde: ‘hiew ga ik je dadewijk mee bijten!’ Ik heb er nachtmerries van gehad, zo eng dat ik zelfs niet meer langs de Zuiderschans durf te lopen. Ook hoorde ik dat die bejaarden ‘s nachts illegale scootmobielraces houden en dat die dingen wel 85 kunnen rijden als ze opgevoerd zijn.

De politie heeft na een regen van klachten besloten dat de hangouderen die zich voor de C&A en Mc Donalds ophouden moeten verdwijnen. De mannen zouden vrouwen nafluiten, da’s best knap zonder tanden, en de rook van hun sigaren zou de culinaire hoogstandjes van het Mc Donaldsfiliaal bevuilen. Terecht! De ouderen zijn een ware plaag voor iedereen. Niet alleen die bij de C&A maar ook bijvoorbeeld in supermarkten. Ik pleit voor een aparte kassa voor bejaarden met een dove caissiere zodat ze dat gewauwel van die ouwetjes niet hoeft aan te horen. Een stoep speciaal voor rollators zodat ze je niet meer tegen je schenen kunnen rijden. Rijbewijzen innemen van 65plussers zodat ze geen files meer veroorzaken.

Ik kon me het niet voorstellen toen ik het hoorde maar het is pas over twee maanden 1 april dus hier is de gemeentepolitie echt mee bezig. Ik vrees dat we de titel ‘Meest gastvrije stad’ wel kunnen vergeten volgend jaar. Foei! Een stad die zijn eigen bejaarde inwoners wegjaagt. Als we niet uitkijken gaat Henk Krol hier nog een politieke partij beginnen...
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant