Afbeelding

Privéjet Roger Lips geveild

Column 59 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik heb vanmorgen even in de boeken gekeken. Sinds de invoering van de euro, hou ik vreemd genoeg steeds meer over …aan dagen in de maand. Ik besteed teveel geld aan wilde vakanties en lekker eten. En de rest heb ik blijkbaar verbrast. Ik moet binnenkort onder de belasting uit, want zo trek ik het niet meer. En ja, ik weet ook wel, “arm zijn is gezond”, want je hoort nooit iemand in Zuid Soedan piepen over zijn hooikoorts, of lactose intolerantie, en “geld maakt niet gelukkig” … maar zoals ik nu leef, krijg ik verdorie ook nooit de kans om die laatste stelling te bewijzen. En nou hoor ik je denken: “Kun je dan niet wat zuiniger leven, Mark?” Hou op zeg. Een cabaret-collega van mij is zuinig. Voor zijn verhuizing heeft-ie laatst vier dagen zijn behang af lopen stomen om mee te nemen naar zijn nieuwe huis. Op zijn kliko zit een inbraakalarm. Hij is nog te zuinig om een besmettelijke ziekte door te geven. En inderdaad, door zijn krenterigheid is hij verre van arm, maar op enig geluk kan ik hem evenmin betrappen.

Was de rijkste man van Uden, de inmiddels failliet verklaarde Roger Lips, dan wel gelukkig toen hij nog zoveel centen had? Geen idee. Inmiddels staat de vastgoedeigenaar al een paar jaar met de rug tegen The Wall (zo heet zijn mislukte miljoenenproject langs de A2 bij Utrecht) dus helemaal in zijn sas is hij nu niet meer. Al heeft-ie slim zijn vermogen richting kinderen geschoven, toch is van de week zijn privéjet geveild. Maar jammer voor ABN Amro en SNS, de opbrengst van 2,7 miljoen, amper een vijftigste deel van de totale schuld, ging direct richting een Franse bank. Au revoir.

Wat ik me nou afvraag: Waar in Uden lag de landingsbaan van Lips? Was dat nog een eind lopen voor Roger? En deed zijn vrouw ook de boodschappen met dat privétoestel? En heeft die wel eens per ongeluk de contactsleutels op de tafel in de gang laten liggen? En hoe lang duurde het bijtanken bij de Esso in de Bitswijk? Kortom, waren ze gelukkig met dat vliegtuigje? Ik weet in ieder geval 1 ding: als het eten aan boord net zo slecht was als bij KLM, dan zou ik blij zijn dat ik er van af was. Maar goed, wie ben ik?

Vast een goed weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant