Afbeelding

Veiling houten huis ROC voor goed doel

Onderwijs 33 keer gelezen
UDEN – Studenten van de Bouw-, Hout- en Meubelopleidingen van ROC de Leijgraaf hebben een houten huis gebouwd dat op het Open Huis van zondag 9 februari geveild wordt. De opbrengst van de veiling is voor de Stichting CliniClowns.

[image=267742]

De studenten bouwden een zogeheten Finse Kota. Een huisje dat door de Sami (bewoners van Lapland) van oudsher gebruikt wordt als onderkomen. De oppervlakte van het huis is 10,6 m2, het is 3,7 meter hoog. De Kota is gemaakt als externe bouwopdracht op de werkplaats in Uden. Deze opdracht past in het onderwijsprogramma van de Bouw-studenten.

Open Huis
Zondag 9 februari heeft ROC de Leijgraaf van 11.00 tot 16.00 uur Open Huis (zie www.leijgraaf.nl/openhuis). Op de locatie Udenseweg in Uden is de Finse Kota te bekijken. Om 15.00 uur is hier, onder toezicht van een veilingmeester, de veiling van het huisje. Het startbod van de veiling is € 1250,-; dat zijn de materiaalkosten. Plaatsing van de Kota is bespreekbaar. Voor meer informatie en bouwtekeningen: Onderwijsmanager Michel van den Burg, 06-20807341,
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant