Afbeelding

Gemeenten en onderwijs samen in zorg

Onderwijs 49 keer gelezen
UDEN - De gemeenten Uden, Veghel, Oss, Landerd, Bernheze, Maasdonk en Sint-Oedenrode en de samenwerkingsverbanden PO en VO 30.06 werken samen om ervoor te zorgen dat alle schoolgaande kinderen de juiste ondersteuning en zorg krijgen. Op donderdag 30 januari hebben deze partijen hiervoor een overeenkomst getekend.

[image=267747]

In deze overeenkomst staat onder andere dat er een OOGO (Op Overeenstemming Gericht Overleg) is opgericht. In dit overleg worden verschillende actuele onderwerpen besproken, zoals transitie jeugdzorg, leerlingenvervoer en onderwijshuisvesting.
De afspraken zijn nodig in verband met de invoering van de Wet passend onderwijs die op 1 augustus 2014 ingaat en de nieuwe Jeugdwet die op 1 januari 2015 ingaat. Beide wetten vragen om goede afstemming en samenwerking. Een goede samenwerking tussen onderwijs en (jeugd)zorg is belangrijk zodat gezamenlijke ondersteuning geboden kan worden aan kinderen en jongeren bij het opgroeien en aan hun ouders bij het opvoeden. Ook draagt de samenwerking ertoe bij dat elk kind zo passend mogelijk onderwijs krijgt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant