Afbeelding

‘Een droom met een gouden randje’

Sport 52 keer gelezen
VEGHEL – Zwemmer Martijn van den Biggelaar bereidt zich voor op zijn deelname aan de 16th Fina World Masters Championships, van 27 juli tot en met 10 augustus in Montreal in Canada. Intussen voert zijn partner Hilde een actie om vlucht en verblijf te bekostigen.

[image=268073]

Martijn van den Biggelaar (36) uit Veghel vertelt in Stadskrant Veghel van woensdag 5 februari hoe hij enkele jaren geleden zijn oude hobby – zwemmen – weer heeft opgepakt. En het ging beter dan verwacht: Van den Biggelaar werd verrast met een uitnodiging voor deelname aan het Europees Kampioenschap voor de Masters, zeg maar de veteranen bij het zwemmen. “Ja, dat bracht toch wel de strijdlust in mij naar boven. Tijdens dat EK zwom ik de limieten voor het WK. Daaraan meedoen is voor mij een droom met een gouden randje.” Terwijl Van den Biggelaar alles doet om in zo goed mogelijke conditie in Montreal zijn droom waar te maken, werkt zijn partner Hilde hard om een andere belangrijke hobbel te nemen: de financiering van reis- en verblijfkosten. Daarvoor zamelt het gezin kleding, schoenen, handtassen en hoofddeksels in. Alles wat nog in goede staat is, dus zonder gaten en vlekken, is welkom. Van den Biggelaar is daarnaast op zoek naar een gastgezin in Montreal: “Een goed bed en een goede maaltijd, verder heb ik geen wensen.”

Kleding inleveren is mogelijk op Cederlaar 89 in Veghel. Wie Martijn van den Biggelaar verder wil volgen kan kijken of www.facebook.com/Martijn Montreal.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant