Afbeelding

Willy Brouwers overleden

Muziek 64 keer gelezen
UDEN - Willy Brouwers is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij heeft veel betekend voor de muziek in Uden en kreeg daarvoor in 2007 de Penning van Verdienste van de gemeente Uden.

[image=268135]

Muziek was overigens niet zaligmakend voor Willy Brouwers. “Na drie jaar conservatorium ging ik naar de directeur: ‘ik ga naar de textielschool’. ’ Hij zei: ‘je hebt groot gelijk. Daar valt meer mee te verdienen dan met de muziek’.”
In 1948 begon de geboren Erpenaar een winkel in ‘manufacturen’ in Uden. Muziek werd een hobby, maar Willy drukte wel zijn stempel op de Udense muziekwereld. Een heleboel koren, de fanfare, de Ujese revue en hij componeerde kerkmuziek, zoals de Missa Korma. “Maar ik ben geen componist, hoor. Korma stond voor kort en makkelijk.”
Bescheiden, maar ook wel trots was hij in 2007 op zijn Pennig van Verdienste. "Het is een beetje te veel van het goede, maar ik ben er dankbaar voor. Men zegt: ‘maar je hebt toch van alles gedaan?’. Dat zal dan wel, maar ik heb er ook 50 jaar over gedaan.”

Willy Brouwers wordt dinsdag begraven.

[image=268134]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant