Afbeelding

Vier Zuid-Nederlandse kampioenen bij V&K

Sport 202 keer gelezen
UDEN – Vier teams van V&K uit Uden zijn Zuid-Nederlands kampioen geworden op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen acrogym in Bochholtz afgelopen zaterdag en zondag. Het gaat om het gemengde paar op B-Niveau (Stef en Romy), het damespaar op B-niveau (Lotte en Indy), Sophia Bergen en Janne L'Ortye op pupillenniveau en Fleur vd Meulen, Maud Cornelissen en Anna verwegen op D-niveau.

[image=268268]

Het gemengde paar op B-niveau, Stef en Romy, liet mooie oefeningen zien met onder andere een goede handstandserie. Ook het damespaar op B-niveau, Lotte en Indy, is Zuid-Nederlands kampioen geworden. Dat team deed een sierlijke en goed afgewerkte balansoefening en een strakke tempo oefening. Op hetzelfde niveau werden Lisanne en Britt Derde. De elementen werden in beide oefeningen goed uitgevoerd. Bij de C-trio's zijn Lauren, Ilse en Lynn Derde geworden met een mooie basket-tot-basket-salto. Meike, Renée en Fenne hebben door een goede technische balansoefening een vijfde plaats behaald. Eva, Lente en Julie hebben zich na een moeilijk element dat niet helemaal lukte weer herpakt en mooie elementen laten zien bij zowel hun balans- als tempo oefening. Hierdoor werden zij zestiende. Bij de D-duo's hebben Merel en Elke een mooie gelijke oefening laten zien en zijn hiermee vijfde geworden. Kyara en Aislin hebben door hun strakke tempo elementen een achtste plaats behaald. Janne en Sophia turnden een hoge streksprong en hadden mooie rechte benen in de hoeksteun. Hiermee werden zij tiende. De toss-salto van Natascha en Femke was hoog en de split was mooi gespannen. Dit resulteerde in een zeventiende plaats. Bij Ilse en Evelien ging niet alles zoals ze wilden, maar door hun doorzettingsvermogen is toch alles gelukt. Zij werden 23e.

[image=268269]

E-senioren
In de ochtend waren de E-senioren duo’s van V&K aan de beurt. Jitske van Dijck en Kim van Boxtel vielen op door hun strakke elementen met mooie, hoge steunvormen. Marloes Smits en Jenske Aben lieten in dezelfde categorie goed beheerste tempo-elementen zien. De zenuwen speelden voor Mechteld Slegers en Merel Kuitert een minder grote rol, waardoor hun oefening rust uitstraalde en alle elementen zo gingen als zij wilden. Ondanks dat Juul Cornelissen en Marieke Kouwenberg pas enkele weken samen trainen, kenden zij hun oefening al goed en konden zij deze met een vrolijke lach neerzetten. In dezelfde categorie, maar dan bij de trio’s, kwamen Renske v/d Burgt, Lisanne Hurkmans en Lynn Rijkers voor V&K uit. Zij werkten zeer netjes, zowel in de choreografie als tijdens de elementen. Vervolgens was het de beurt aan de pupillen duo’s. Laura van Breemaat en Elle van Dijk toonden veel doorzettingsvermogen, waardoor alle elementen lang genoeg vastgehouden konden worden. Met twee hoge salto’s en een strakke, vrolijke choreografie, behaalden Lieke Frencken en Liz Verstegen een gedeelde tweede plaats. Sophia Bergen en Janne L‘Ortye vielen op door hun goede samenwerking en behaalden een eerste plaats.

E-junioren
’s Middags begonnen de E-junioren trio’s. Hannelore Lobel, Milou van Doren en Sjuultje Smits konden net op tijd hun zenuwen bedwingen, waardoor zij hun oefening goed getimed op de muziek konden uitvoeren. Met een hoge basket-tot-buiklig en strakke balanselementen behaalden Fenna Pepers, Roos Bongers en Femke v/d Wijst een mooie, hoge score. Dewi Bongers en Anne Rutten, een E-junioren duo, lieten zien afgelopen weken hard gewerkt te hebben. Zowel de choreografie als de elementen gingen deze wedstrijd veel netter dan de vorige wedstrijd. In een categorie hoger, het D-niveau, toonden Maud Cornelissen, Fleur v/d Meulen en Anna Verwegen hun oefening. Het nieuwe handstandelementen werd goed volgehouden en de dames behaalden een hoge score. Met veel geduld en wat zenuwen moesten zij wachten totdat al hun tegenstanders aan de beurt waren geweest, voordat zij het zeker wisten: een gouden medaille werd behaald.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant